Jsme rádi za první místo ve skupině a těšíme se na čtvrtfinále, řiká trenér Skalička k poháru!

Poslední zápas pohárové osmifinálové skupiny BB byl pro Spartu spíše formalitou, jelikož už měla zajištěný postup. I tak ale sparťané zápas nevypustili a Bohemku deklasovali 12:5. V osmifinále tak Sparta zůstala jako jediná stoprocentní a může se těšit na čtvrtfinále.

30. listopad -1
Jsme rádi za první místo ve skupině a těšíme se na čtvrtfinále, řiká trenér Skalička k poháru!

První třetinu začaly oba celky aktivně, ale byla to Sparta kdo jako první udeřil. Gólový účet zápasu otevřel Krejča. Bohemka se snažila odpověděť a sparťany zatlačila. Eckahrdt měl plné ruce, ale nenechal se připravit o čisté konto. Nakonec to byla znovu Sparta kdo vstřelil branku. Na 2:0 totiž zvyšoval Pruner. Poté utekl sparťanské obraně Dobisík, ale opět se vytáhl skvělý Eckhardt. Obratem ovšem sparťané zasadili už třetí tvrdou ránu, když na 3:0 zvyšoval Martin Remeš. Do šaten si tak domácí odnesli velmi lichotivý náskok tří branek.

Druhé dějství začali sparťané naprosto skvěle, jelikož se už po patnácti vteřinách prosadil Krejča a Sparta vedla 4:0. O dvě minuty později se poprvé v zápase prosadili i hosté, ale trochu jinak než by si přáli. Tomáš Pour si totiž vstřelil vlastní branku a Bohemians tak prohrávali už o propastných pět branek. Až ve 30. minutě se zelenobílým podařilo připsat si branku. Na 5:1 snížil Jan Dobisík. Ve 35. minutě přidali i další branku, ale o minutu později Sparta odpověděla, ve 36. minutě tak skóre bylo 6:3 pro domácí. Bohemka byla zpět ve hře a brzy se dostala na rozdíl dvou branek, když se v přesilové hře trefil Palatínus. Stačily další dvě minuty a hosté byli na dostřel zásluhou Miščíka. Druhou třetinu tak ovládli Bohemians.

Do poslední části zápasu vstupovali hosté v dobré herní pohodě a zápas byl otevřený na obě strany. Hráčům Bohemians se ale nepodařilo udržet nervy a dokonat obrat a tak převzala iniciativu Sparta. V prních třech minutách se nejdříve trefil Lang a pak Krejča, na výsledkové tabuli tak svítilo skóre 8:5. Na předělu 48. a 49. minuty během pětadvaceti vteřin nejdříve pálil Zouzal a po něm hned Zeman. Na hřišti se tak rýsoval debakl, ale i tak to sparťanům bylo málo. Veselý se v 52. minutě prosadil v přesilové hře a Sparta vedla už 11:5. Stejný hráč ještě čtyři minuty před koncem zápasu spíše kosmeticky upravil skóre na 12:5 a sparťanské postupové oslavy mohly začít.

Nejlepším hráčem týmu ACEMA Sparta Praha se stal Martin Remeš a týmu Fbš Bohemians Antonín Palatínus.

ACEMA Sparta Praha - Fbš Bohemians 12:5

branky: 8. Krejča, 16. Pruner, 17. Remeš, 21. Krejča, 24. Pour, 36. Pruner, 42. lang, 44. Krejča, 48. Zouzal, 49. Zeman, 52. Veselý, 56. Veselý - 28. Mandík, 30. Dobisík, 35. Palatínus, 37. Palatínus, 39. Miščík, rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora, vyloučení: 2:2, využití: 2:2, zásahy brankářů: Eckhardt 19 - Paleček 15, Kratěk 7, po třetinách: 3:0, 3:5, 6:0, diváci: 87

Dále čtěte