PREVIEW: Sparta zpátky doma velí do útoku! Nejdřív pohár a pak liga!

Ve čtvrtek 23. listopadu sehrají sparťané třetí utkání osmifinálové skupiny Poháru České Pojišťovny a hned poté se budou muset hráči překoncetrovat zpět na ligu. V ní totiž v rámci čtrnáctého kola nastoupí k těžkému utkání proti Chodovu.

30. listopad -1
PREVIEW: Sparta zpátky doma velí do útoku! Nejdřív pohár a pak liga!

Sparta v poháru podává skvělé výkony a odměnou jí je průběžné první místo skupiny BB se šesti body. Sparta po vítězstvích nad Black Angels (11:5) a Chodovem (6:4) drží stoprocentní úspěšnost a má zajištěnou účast v další pohárové fázi.. Navíc se sedmnácti vstřelenými brankami je nejofenzivnějším týmem své skupiny a s devíti inkasovanými góly zatím nejlépe brání. FBš Bohemians, poslední soupeř sparťanů je těsně v závěsu. Hráči Bohemky vybojovali čtyři body a k postupu mají výborně našlápnuto. Vzájemný zápas obou týmů tak slibuje atraktivní podívanou, přijďte Spartu podpořit a užít si postupovou radost.

V lize se Spartě v několika posledních zápasech také dařilo, až ve svém posledním utkání proti Vítkovicím bohužel padla (2:6), ikdyž nerozehrála utkání vůbec špatně. Nedokázala tak navázat na předešlé tři výhry v řadě a v tabulce si pohoršila o jednu příčku. Momentálně se nachází na pátém místě s dvaadvaceti body, pouhý bod za čtvrtými Otrokovicemi. Svou pozici však bude muset hájit, šesté Pardubice a sedmá Bohemka mají totiž shodný počet bodů, jako právě Sparta. Její hráči jistě udělají vše co bude v jejich silách, aby Chodov porazili a velmi důležité tři body urvali pro sebe. Ostatně letos už Chodov porazili.

Celek z Jižního Města zatím jede jako parní válec. V lize prohrál jednou jedinkrát, a to sice proti Mladé Boleslavi v jedenáctém kole. Od tohoto zápasu se ale dokázal vrátit na vítěznou trať a tým už zase šlape jako hodinky. Zásluhou mu je třetí průběžné místo v tabulce, kde má jedenatřicet bodů z dvanácti utkání. V poháru se ale v souvislosti s Chodovem dá hovořit dokonce o blamáži. Modrobílý si dělali zálusk na celkové vítězství a své ambice se jim naplnit nepodařilo. V osmifinálové skupině prohráli obě dosavadní utkání a jejich šance na postup jsou v podstatě nulové.

Akuální forma týmu ACEMA Sparta Praha: P - V - V - V - Pvp

Aktuální forma týmu FAT PIPE Florbal Chodov: V - V - Vvp - P - V

Utkání poháru je na programu ve čtvrtek 23. listopadu od 19:15 hodin v hale Arena Sparta.

Ligový zápas je na programu v neděli 26. listopadu od 17:00 hodin v hale Arena Sparta.

Dále čtěte