Junioři se po výhře nad Libercem posunuli na čtvrté místo KB ligy!

Na sever Čech vyrazili sparťanští junioři bojovat pod Ještěd o důležité body v rozjeté sezóně juniorské KB ligy. Přes vlažný začátek dokázali svého soupeře přestřílet a zvítězit 10:8, čímž se posunuli na průběžné čtvrté místo tabulky. Marek Veselý již podruhé v této sezóně nastřílel čtyři branky za třetinu.

30. listopad -1
Junioři se po výhře nad Libercem posunuli na čtvrté místo KB ligy!

FBC Liberec - ACEMA Sparta Praha UNYP 8:10

Úvodní třetina byla opatrná a zejména díky nemouhocnosti sparťanských útočníků šel do vedení Liberec, který potrestal nepřesnosti v obraně hostů. Když už to vypadlo, že by domácí brankář mohl kapitulovat, zachránila jej branková konstrukce. Po hubené a ospalé první třetině tak šli domácí po zásluze do kabin spokojenější (1:0). Pomocnou ruku útočníkům nabídl produktivní obránce Marek Veselý, který si opět otevřel střelnici. Sparta začala být aktivnější a také se začala prosazovat, na konci druhé části již svítilo na ukazateli skóre 4:5 pro Spartu. Sám Veselý se do té doby prosadil opět čtyřikrát, čímž vyrovnal svůj rekord z Ostravy, kde také nastřílel 4 branky během jedné třetiny. Na obou stranách přibylo faulů a hra byla bojovnější, díky lepšímu zakončení však zápas přetahovali na svou stranu zejména sparťané. V úvodu třetí třetiny sice domácí z trestného střílení vyrovnali, poté ovšem díky brankám Rileyho, Richtra, Perglera a Kovaříka odskočili hosté až na čtyřbrankový rozdíl a v podstatě rozhodli zápas. Liberec ještě v nervózním závěru korigoval stav utkání, ovšem na vítězi a třech bodech pro Spartu to již nic nezměnilo. Zápas ovládla Sparta poměrem 10:8.

Trenér Sparty Jaroslav Berka k utkání dodal: "Takový zápas nezápas, florbal neflorbal. Zbytečně jsme z toho vždy během zápasu dělali drama, nedařilo se nám dnes hrát pole našich představ. Pozitivem je počet vstřelených branek za dvě třetiny."

FBC Liberec - ACEMA Sparta Praha UNYP 8:10
branky: 
5. Adam Balatka, 29. Jan Jaroš, 37. Tomáš Martin Matušů, 40. Vítek Pospíšil, 41. Jan Jaroš, 54. Ondřej Šorm, 57. Matěj Ševčík, 59. Vítek Pospíšil - 22. Marek Veselý, 27. Martin Remeš, 27. Marek Veselý, 38. Marek Veselý, 40. Marek Veselý, 46. Daniel Riley, 49. Daniel Richtr, 52. Ivan Pergler, 54. Lukáš Kovařík, 59. Ondřej Hurt; rozhodčí:Michal Měsíček - Martin Trnka; vyloučení: 7:5; využití: 1:2; diváků: 71; zásahy brankářů: Jan Král 33 - Patrik Zítka 18; po třetinách: 1:0, 3:5, 4:5;

Dále čtěte