Ženy v Berouně za 3 body

V sobotu 18. 11. ženy vyrazily hájit sparťanské barvy, tentokrát do Berouna. Poslední hrací den na domácím hřišti se nám nevydařil úplně podle našich představ, takže jsme si chtěly spravit chuť a zároveň napravit reputaci. Soupeřkami byly pro tento den Ovocné báze z Mladé Boleslavi a Bohemians B, oba dva týmy velmi dobře známé z předchozích let.

30. listopad -1
Ženy v Berouně za 3 body

První utkání se začátkem v nepříjemně brzkých ranních hodinách proti Bázím, na začátku rychlá porada, pokřik a hurá na to. Pokyny zněly nenapadat soupeřky na jejich polovině, takže dostávaly trochu více prostoru na rozehrávku, ale dobré pokrytí hráček na obranné polovině zastavilo postupně několik útoků a v 7. minutě se dostáváme do vedení 1:0. To nám bohužel dlouho nevydrží a v 9. minutě je srovnáno.  Máme spoustu šancí, míček několikrát nebezpečně poskakuje kolem brankové čáry soupeře, ale ne a ne doskákat až za ní. Nakonec naší smůlu prolamuje Míša po nahrávce Domči a nedlouho na to se role obrací, po rozehrávce z rohu Míša najde osamocenou Domču na mantinelu, která svou dělovou ránou z poloviny zvyšuje už na 3:1.

Ve druhé třetině se po necelé minutě o slovo hlásí také Anička a přidává 4. gól ze své oblíbené pozice na střelu, z téměř nulového úhlu a zase je to vingl. Neuvěřitelné. Soupeřky brzy snižují náš náskok na pouhé dva góly, ale daří se nám držet míček na hokejkách a k ničemu dalšímu je už do konce třetiny nepustíme.

Třetí třetina se nese v podobném duchu jako dvě první. Šance jsou na obou stranách, v naší bráně dále září Terka, když zachraňuje situace, kdy některé z nás uteče hráčka, kterou má bránit. Stávat by se to nemělo, ale stávat se to určitě ještě dlouho bude. V závěru třetiny potvrzuje naše vítězství Krista, která dává gól po samostatném úniku a údajně poprvé z povedené střely a nikoli z dorážky. Vítězíme 5:2 a poprvé porážíme soupeřky z Mladé Boleslavi. Také už bylo na čase jim ty prohry vrátit.

https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-196927.htm


Následuje mezi zápasová pauza, poslední dobou se čím dál tím častěji stává, že máme mezi zápasy větší časový rozestup, což sice znamená celý den strávený na hale, na druhou stranu se člověk stihne alespoň najíst. Některé z nás využili restauraci na hale (Krista doporučuje rizoto), trio Míša, Míša a Míša doporučuje kavárnu Mlsná kočka, milá obsluha, příznivé ceny a hlavně skvělá mléčná pěna, na závěr hlášení od Terky: v Medvědárium opět nejsou žádní medvědi, dospěly jsme k názoru, že už je prodali do cirkusu.  A po dobrém jídle a odpočinku jdeme znovu na to.

Naším druhým soupeřem byla Bohemka B, hráčky jako vždy v doprovodu kupy vlastních dětí. K utkání přistupujeme s lehkým respektem, víceméně víme, co máme čekat. Přesné přihrávky, náběhy ze středu, hráčky, co o sobě vědí a napadání naší rozehrávky až v rohu, takže začínáme opět trochu staženěji.  Hra soupeřek ale zpočátku není tak přesvědčivá a tak rychle bereme opratě do vlastních rukou a brzy se dostáváme do vedení díky trefě Aničky. K ní se později přidává Naty se svým prvním ze dvou „haluzních“ gólů. Nevadí i takové góly se počítají! Můžeme vidět spoustu šancí na obou stranách, díky skvělým zákrokům Terky v bráně, občas spíše se štěstím se nám daří šance Bohemaček likvidovat, přesto do konce třetiny gól přijde a 1. třetina končí 2:1.

V druhé třetině se hra přelévala ze strany na stranu, šance byly na obou stranách. V naší brance nejprve zazvonila tyč, ale nakonec přichází srovnání na 2:2. A začíná se na novo. I pomyslný druhý začátek vychází lépe pro naše barvy, svůj první gól dává nováček Andy.  Potom přichází z naší strany lehké polevení hlavně v dostupování hráček, soupeřky mají spoustu šancí, které jen s velkým štěstím nebo díky pohotovým zákrokům Terky nekončí v naší bráně. Ovšem štěstíčko nás nemůže chránit napořád, takže soupeřky opět srovnávají. Vedení jim však dlouho nevydrželo a vzala jim ho Naty, která s malou pomocí protihráčky dává druhý „haluzní“ gól tohoto utkání. Myslím, že nová hokejka je dostatečně pokřtěna.

Třetí třetina je od začátku boj o každý balónek, občas se dokonce nebojuje příliš podle pravidel, ale hra přesto běží dál. Stále se nám nedaří dostupovat útočící hráčky na naší polovině, naštěstí pro nás nemají soupeřky zřejmě dnes svůj střelecký den a tak z mnoha šancí dostáváme gól „až“ po 7 minutách a je opět vyrovnáno.  Nedlouho potom nás čeká první oslabení, je vyloučena Krista, údajně za nedovolené vrážení. Obě čtveřice zodpovědně drží hokejky na zemi a nepustíme soupeřky k žádné větší šanci. O to víc nás můžou mrzet dva góly, které pak dostáváme ze středu. Neházíme flintu (ani hokejky) do žita, zbývá ještě skoro 5 minut! Bohužel se nám nedaří vrátit vedení na naší stranu a posléze po otevření hry dostáváme další a v tomto utkání již poslední gól. Souboj s hráčkami v zelenobílém tedy dopadl opět lépe pro ně, ale netřeba věšet hlavu, rozhodně máme na čem stavět a vrátíme jim to příště!

https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-196940.htm


Sobota v Berouně se tedy papírově vydařila na 50%, ale ani prohraný zápas nebyl z naší strany žádný propadák. Netřeba tedy věšet hlavu, ale naopak dále na sobě pracovat a v neděli 3. 12. na Děkance jdeme znovu do boje!



autor: ta, co se nikdy neotočí do hřiště