Nepovedený turnaj a všechny body v tahu

Třetí turnaj juniorek na Barrandově

30. listopad -1
Nepovedený turnaj a všechny body v tahu

Původní představa nás trenérů byla taková, že všech šest bodů by mělo zůstat doma.

Úvod prvního zápasu se Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou to naznačoval. Po odehraných dvanácti vteřinách jsme vedli, když Laura poslala dopředu Naty a ta přesně zavěsila (1:0).

Až do sedmé minuty se skóre neměnilo. Pak Světlá vyrovnala a navíc přidala ta samá hráčka ještě jeden gól (1:2).

Naštěstí se dvě vteřiny před koncem třetiny znovu prosadila dvojice Laura-Naty a bylo vyrovnáno (2:2).

Tak jako jsme zaskočili soupeřky na začátku první třetiny rychlým gólem, tak teď to bylo opačně, kdy jsme inkasovali hned v první minutě a hráčka Světlé zkompletovala hattrick (2:3). V tu chvíli nikdo netušil, že tato hráčka nás vlastně porazí sama. Ještě do konce třetiny přidala další gól (2:4). Pak se k ní výjimečně připojila její spoluhráčka (2:5).

My jsme dokázali gólově zareagovat zase až na konci třetiny, kdy se po samostatném úniku prosadila Bára (3:5).

Do třetí třetiny jsme vstupovali s tím, že zápas otočíme. Nebyli jsme v něm horší, šlo jen o to proměňovat šance a nenechat řádit kapitánku soupeřek.

Nepovedlo se nám ani jedno. My jsme se stali gólově neschopní a jejich kapitánka přidala během jedné minuty ještě dva góly (3:7). Za nás ještě v přesilovce upravila výsledek Naty po nahrávce Laury a tím završila hattrick - 4:7.


Měli jsme Světlé co vracet z prvního vzájemného zápasu, kdy nás ve vyrovnaném utkání, po našem nedůsledném pokrytí středu, porazily 3:1. Bohužel se nám odveta nepovedla podle představ. V zápase nás provázel nedůraz při bránění a neproměňování šancí.



Sestava: Klepetková 45’ (Semančíková)- Vypior, Větrovská, Červenková, Křečková, Mervartová, Menšíková - Voštiarová (0+3), Jirková “C” (3+0), Minaříková - Walderová, Jelínková (1+0), Novotná


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=195286&type=1



Druhým zápasem jsme si chtěli spravit chuť. Čekal nás TJ Plamen Chodov. V poli jsme nastoupili v nezměněné sestavě a do brány šla tentokrát Kája.

Zápas se pro nás začal vyvíjet skvěle. Ještě neuběhlo půl minuty a Naty otevřela skóre i v tomto zápase, kdy ji nahrávala Niki (1:0).

Až do osmé minuty byly šance na obou stranách, ale gólově se to neprojevilo, když se činily obě gólmanky. Pak se opět prosadila dvojice Niki-Naty, jen tentokrát v opačném pořadí, kdy gól dávala Niki (2:0).

Ještě do konce třetiny jsme zvýšili už na tři góly, prosadila se Laura z nahrávky Terky (3:0). Kdyby v tuto chvíli zápas skončil, naše spokojenost by byla veliká. Jenže čekala nás druhá třetina. A ta byla tragická. Naše holky předvedly neskutečný výpadek. Nejenže si nechaly vzít třígólový náskok, ale v podstatě přepustily soupeřkám otěže zápasu.

Soupeřky nastartoval jejich první gól, který jsme inkasovali až v šesté minutě. A další čtyři ještě v této třetině přidaly. Předvedli jsme opravdu neskutečný útlum, kdy jsme propadali v bránění. Nám se podařilo dát aspoň jeden gól, kterým Terka odpověděla po nahrávce Naty na první gól soupeřek (4:1). Jenže pak soupeřky otočily skóre na 4:5, čemuž jsme nedokázali zabránit.

Zápas ztracený nebyl, chtělo se to oklepat a začít hrát. Zvýšit důraz při bránění a prosadit se střelecky.

Třetí třetina začala dobře, když Kačka našla Báru a ta za pomoci soupeřky vyrovnala (5:5).

Bohužel se nám nepodařilo hned přidat další gól a tak udeřily soupeřky a vzali si zpět vedení (5:6). Zhruba za půl minuty jsme však znovu vyrovnali zásluhou Laury, které nahrávala Šárka (6:6).

Do konce zápasu zbývalo ještě dlouhých deset minut, ale místo, abychom zápas rozhodli a došli si pro tři body, tak jsme dostali ještě dva góly a bylo po všem - 6:8.


Hodně studená sprcha to byla po našem skvělém úvodu, kdy byl soupeř na ručník a my ovládali zápas. Je to pro náš tým důležitá zkušenost, jak se dá ztratit dobře rozehraný zápas. Po zápase jsme si vše rozebrali a věřím, že takový výpadek už znovu nezopakujeme.



Sestava: Semančíková 45’ - Vypior (1+1), Větrovská, Červenková, Křečková, Mervartová, Menšíková (0+1) - Voštiarová (2+0), Jirková “C” (1+2), Minaříková (1+1) - Walderová (0+1), Jelínková (1+0), Novotná


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=195289&type=1


Jediný sladký moment turnaje byl narozeninový dort s oslavou kapitánky Naty.


Další turnaj máme výjezd do Ledče nad Sázavou 26.11., kde se utkáme s Kladnem a Panthers.