Třetí ligový turnaj elévek

Elévky odehrály další ligová utkání a opět na hřišti Tatranu Střešovice.

17. listopad 2017
Třetí ligový turnaj elévek

Další ligový turnaj elévek se uskutečnil trochu netradičně v odpoledních hodinách v neděli 12.11. Sešli jsme se tedy posilněni Svatomartinskou husou v sestavě 8+1 na půdě Tatranu Střešovice. Čekali nás tři, pro nás již tradiční soupeři: FA Mladá Boleslav – Dračice, FbŠ Bohemians a domácí Tatran Střešovice.

V prvním utkání holky nastoupily proti soupeřkám z Boleslavi, kterým jsme měli co oplácet, neboť nás na předminulém turnaji v přímém souboji o postup do prvního koše porazily. Obrannou funkci pro tento zápas zastávala již tradičně Natka a poprvé byla oficiálně jako druhá obránkyně zvolena Kamča. Vedla si velmi dobře a zaznamenala velký počet zblokovaných střel. Tato volba obranné dvojice se ukázala jako šťastná a zůstala stejná i pro další zápasy, ale nebudeme předbíhat. Utkání začalo z naší strany trochu rozpačitě, jak je už bohužel naším zvykem. Následkem toho jsme po první půli prohrávali 1:3. Po krátké poradě o přestávce jsme druhou polovinu započali o poznání lépe a naše snaha brzy nesla ovoce. Velmi dobrou mušku měla ten den Natka a povedlo se jí dokonce dát gól oblíbenou kličkou zpoza brány. Přes veškerou snahu pro nás skončil zápas smolně prohrou o gól, tedy 4:5.

Po krátké pauze na vydýchání a doplnění pití jsme hned nastoupili proti týmu FbŠ Bohemians, který už měl na kontě trochu nečekanou prohru z prvního zápasu s Tatranem. Tradičně jsme nepředvedli v první polovině úplně přesvědčivý výsledek, ale tentokrát nás to nestálo prohraný první poločas, tzv. „do kabin“ se šlo za stavu 3:3. V druhém poločase jsme už byly jednoznačně dominantním týmem, velmi dobře se dnes sešlo útočné trio Páťa-Mája-Naty. Holky o sobě věděly a dávaly si přihrávky na čepel a úspěšně motaly soupeřkám hlavu. I přestože jsme se zrovna sešli v sestavě s nepříliš vysokým výškovým průměrem, což rozhodně nebyl problém našich soupeřů, dokázali jsme nastřílet ještě 4 góly, dostat jen jeden a díky tomu byl konečný stav 7:4 v náš prospěch.

Poslední zápas nás čekal proti domácímu Tatranu, kde velká pochvala patří hlavně Terce do brány. Předvedla neuvěřitelné zákroky a nebýt jich, mohlo konečně skóre vypadat úplně jinak. První poločas jsme dokonce zakončili s čistým štítem, v druhém poločase 2 góly spadly i do naší sítě, ale i tak jsme si došli pro zasloužené vítězství 6:2 a zakončili turnaj opět na 2. místě.

Na závěr velká pochvala našim nejmenším, Monče s Nelčou, které statečně bojovaly s Kamčou za zády. Samozřejmě i všem ostatním díky za parádně odmakaný turnaj a příště se budeme těšit 26.11. na Děkance.

Sestava: Terka Gorgolová (G), Anička Miterová, Kamča Čehylová, Naty Kovačová, Nelinka Strouhová, Anetka Karbanová, Mája Dryáková, Páťa Dolejšová, Monča Čehylová