Sparta vyváží superligu do Varů! Atmosféra těchto utkání je mimořádná, říká sportovní manažer Berka!

V sobotu 11. listopadu čeká Spartu výjezd do Karlových Varů, kde odehrají nadstandardní superligové utkání proti Ústí. Zápas poslouží také jako oslava 20 let fungování Karlovarského florbalu. ,,Ač se to nemusí zdát, pro nás jsou tyto zápasy důležité. Jednak po sportovní stránce se jedná o zápasy s jinou atmosférou a hráčům také tyto zápasy přináší zkušenosti, které mohou zužitkovat v dalších superligových zápasech či nadstavbové části," říká k utkání sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka.

30. listopad -1
Sparta vyváží superligu do Varů! Atmosféra těchto utkání je mimořádná, říká sportovní manažer Berka!

Konání superligového utkání ve Varech naznačuje značnou spolupráci mezi Spartou a Vary, jak nyní spolupráce probíhá?

,,Spolupráce probíhá již několik let a postupem času se vyvíjí. První kontakt a samotnou spolupráci s Karlovy Vary započal trenér Martin Kratochvíl, který byl také u postupu Karlových Varů do vyšších soutěží a právě Martinovi je potřeba poděkovat za propojení obou družstev. Dalším důležitým faktorem jsou lidé v Karlových Varech se kterými rádi spolupracujeme. Spolupráce nyní znamená nastupování některých mládežnických hráčů Varů za týmy Sparty, nastupování některých hráčů ,,A" týmu Sparty na střídavý start ve Varech, účast našich týmů na turnajích v karlovarském regionu a atd. Samotné výjezdní utkání je takovou třešničkou na dortu."

Proč jste se rozhodli pro organizaci Superligy v Karlových Varech?

,,Ač se to nemusí zdát, pro nás jsou tyto zápasy důležité. Jednak po sportovní stránce se jedná o zápasy s jinou atmosférou a hráčům takové zápasy přináší zkušenosti, které mohou zužitkovat v dalších superligových utkáních či nadstavbové části. Zároveň to pro Karlovy Vary znamená upoutat více pozornosti na florbal ve městě, spojit náš superligový zápas s utkáním 1. ligy domácího týmu a uspořádat jakýsi svátek florbalu."

Jedná se o druhý ročník, jak hodnotíte první výjezd?

,,Utkání, které jsme hráli před 2 lety ve Varech, bylo organizačně i divácky nadstandardní, rádi bychom ho v letošním roce ještě vylepšili. Budu rád, když dorazí spoustu diváků, karlovarskému oddílu to pomůže zvýšit zájem také o své utkání a diváci si odnesou kvalitní sportovní zážitek."

Jakou čekáte atmosféru, v čem bude zápas jiný?
"Výjezdní zápas je vždy trochu jiný, atmosféra je mimořádná a všichni se snaží uspět právě v tomto utkání. Někoho to může lehce svazovat, někdo se naopak dokáže vyburcovat k nadstandardnímu výkonu. "

Kolik myslíte, že na zápas dorazí diváků?
"To nedokážu odhadnout, byl bych rád, kdyby se návštěva blížila tisícovce diváků, což by znamenalo absolutně natřískanou halu."

Dále čtěte