Mladší žákyně se představily v Mladé Boleslavi

V rámci 3. ligového kola obsadily na turnaji 3. místo

5. listopad 2017
Mladší žákyně se představily v Mladé Boleslavi

Další, v pořadí již třetí turnaj letošního ligového podzimu pořádal tentokrát tým Dolního Bouzova v Mladé Boleslavi. 

První komplikací se ukázala už cesta na tento turnaj, dopravní opatření na Jižní spojce, které opozdilo příjezd některých hráček i trenérů. Bohužel úvodním soupeřem byl nejtěžší protivník - tým Sokola Nehvizdy, který má zatím po dvou odehraných turnajích nejvíce bodů. Než se holky stačily zkoncentrovat, prohrávaly 0:2. S postupujícím časem došlo k uklidnění i dorovnání skóre, přicházely i některé krásné kombinace s gólovým zakončením a do přestávky jsme odcházeli s vedením 6:5. Ve druhé půli se opět přestalo dařit a soupeřky 3 góly otočily vývoj skóre. Za tohoto stavu 2 minuty před koncem došlo k nedovolenému zákroku a odpískanému nájezdu proti našemu týmu. Mohlo být rozhodnuto, ale Terka skvěle chytila. Tento moment náš tým nakopl k obřímu tlaku, ze kterého bohužel padl pouze jeden gól 11 sekund před koncem. V závěru pak k vyrovnání nevedla ani hra bez brankáře, tvrdá střela 2 s před koncem prosvištěla těsně vedle, a tak jsme prohráli 7:8.

Zápas proti velmi slabým Panthers byl příležitostí k vyzkoušení individuálních dovedností i střelby méně zkušených hráček. Branku nebo nahrávku na gól si připsaly všechny hráčky a došly jsme si pro jednoznačné vítězství 24:4.

Zápas o třetí místo proti našemu letošnímu tradičnímu soupeři Texasu byl nejvydařenější. Holky se dobře pohybovaly, kombinovaly i pokrývaly soupeřky, zejména v úvodu utkání ale i v dalším průběhu nás opět vynikajícími zákroky v brance podržela Terezka, která byla v závěrečném utkání naší nejlepší hráčkou.

Turnaj lze hodnotit jako vydařený, došlo k dalšímu nasbírání cenných zkušeností zejména z prvního zápasu. Další příležitostí k jejich zhodnocení bude turnaj v ZŠ Mendelova dne 3. prosince.

Sestava: T. Gorgolová - A. Břeská, N.Kovačová, V. Strouhová - K. Slováková"C", P. Dolejšová, L. Dryáková - K. Čehylová, K. Jalovcová, P. Krejcárková

Statistika: Sparta-Nehvizdy 7:8 (6:5), G+A:  Vaness+Andy, Lucka+Páťa, Andy, Andy+Naty, Kamča S.+Páťa, Vaness+Naty, Vaness ///  Sparta-Panthers 24:4 (13:2), G+A: Andy+Vaness, Vaness+Andy, Kamča S., Páťa+Kamča S., Naty, Andy+Vaness, Vaness+Andy, Kamča S., Lucka, Naty+Andy, Kiki+Kamča Č, Kiki, Lucka, Kiki, Andy+Vaness, Vaness+Naty, Kiki+Kamča Č, Vaness, Naty+Andy, Lucka, Vaness+Andy, Kamča S., Kamča S.+Lucka, Kamča S.+Páťa. /// Sparta-Texas 7:1 (2:0), G+A: Lucka, Naty+Vaness, Andy+Kiki, Kamča S., Naty+Andy, Vaness+Andy, Andy