Dlouhá cesta za náročnými zápasy

Druhý turnaj juniorek v Českých Budějovicích

30. listopad -1
Dlouhá cesta za náročnými zápasy

Ke svému druhému turnaji vyrazily na dalekou cestu naše juniorky. V brzkých ranních hodinách jsme se vydali do jižních Čech. Celou cestu nás doprovázel déšť a silný vítr. Naštěstí se všechna auta do stala do cíle bezpečně a včas.

Naše nekompletní sestava měla čítat 9 hráček do pole a gólmanku. Nakonec bohužel nedorazila Laura, takže jsme nastoupili v osmi.

To byla proti prvnímu týmu tabulky velká výzva! Domácí Štíři Č. Budějovice měly k dispozici  12 hráček. Čekali jsme velkou převahu a byli zvědaví, jestli naše stanovená taktika otupí sílu soupeřek.

Ke své premiéře v juniorkách nastoupila dorostenka Klára a úplně poprvé v soutěžním zápase brankářka Kája. Ani jedna nezklamala.

Gólový úvod zápasu patřil nám. Po faulu na Kláru, která byla v gólové šanci byl odpískán nájezd, ke kterému se postavila Naty a zkušeně proměnila (1:0). Na to odpověděly soupeřky ještě do konce třetiny vyrovnávacím gólem (1:1). S tímto stavem jsme byli spokojeni. Bohužel nevydržel dlouho, krátký výpadek hned z úvodu druhé třetiny nám přivodil během 15 vteřin dva góly (1:3). Nám se přes několik vytvořených šancí nepodařilo skórovat. V závěru třetiny jsme inkasovali ještě jednou (1:4). Ve třetí třetině jsme dokázali nejprve snížit, kdy se prosadila samostatnou akcí Naty (2:4). Bohužel hned za devět vteřin soupeřky odskočily opět o tři góly (2:5). S tím ovšem nebyla spokojena kapitánka Naty, která po nahrávce od Kiki snížila a zároveň tímto gólem završila hattrick (3:5). Závěr zápasu však patřil Budějovicím, když přidaly ještě gól - 3:6.


V tomto zápase nás může mrzet druhá třetina, kterou jsme jedinou prohráli. Holky zápas kvalitně odbránily, Kája v brance si připsala pěkné zákroky, kterými tým podržela. Škoda jen, že jsme neproměnili víc šancí.


Sestava: “G” Semančíková - Červenková, Mervartová, Menšíková - Novotná (0+1), Minaříková, Jelínková, Jirková “C” (3+0), Knappová


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=190340&type=1


Druhý zápas nás nečekal o nic lehčí soupeř. A vlastně spíš by se dalo říct asi nejtěžší soupeř celé této soutěže. Dobře sehrané hráčky týmu FBŠ Slavia Plzeň prokazovaly svou herní kvalitu od samého začátku. Už od první minuty začaly svůj gólový kolotoč. Na konci první třetiny jsme prohrávali o šest gólů. Ve druhé třetině se nám podařilo malinko otupit nebezpečné situace a góly jsme dostali o dva méně. Třetí třetina byla pro nás nejpovedenější. Ač z posledních sil dokázaly naše holky obdržet už jen jeden gól a několikrát zahrozit. Bohužel se nám gól nepodařilo vstřelit a to ani v přesilovce - 0:11.

Tento zápas byl pro nás sbíráním zkušeností, které určitě zužitkujeme v dalších zápasech.


Sestava: “G” Semančíková - Červenková, Mervartová, Menšíková - Novotná, Minaříková, Jelínková, Jirková “C”, Knappová



https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=190346&type=1



Všechny holky zaslouží pochvalu za přístup k oběma utkáním. Bylo to v daném počtu hodně náročné, ale nikdo nic nevypustil a dřel pro tým. A to náročné bylo už samotné vstávání (např. Kája vstávala ve 3:40, aby stihla sraz týmu v Praze).

Přes brzké vstávání a náročnou cestu na turnaj nedarovaly naše holky soupeřkám ani kousek hřiště zadarmo a bojovaly, co to šlo.



Další turnaj proběhne 12.11. v X3M Aréně Barrandov, který pořádáme a určitě budeme chtít doma bodovat.