Byli jsme dobře připraveni, hodnotí vítězné utkání s Tatranem Jaroslav Jaroš!

Desáté kolo Tipsport Superligy nám nabídlo peprné utkání mezi Spartou a Tatranem. Pro oba týmy byly tři body za vítězství velmi důležité a získat se je nakonec podařilo sparťanům po zasloužené výhře 6:4.

30. listopad -1
Byli jsme dobře připraveni, hodnotí vítězné utkání s Tatranem Jaroslav Jaroš!

Sparťané byli na zápas dobře připravení a patřičně nabuzení. ,,Myslím si, že to bude vyrovnané utkání, ale troufnu si říct, že doma to urveme na svoji stranu," uvažoval útočník Jaroš před zápasem. Hned po úvodním buly to na hřišti jiskřilo, což vyústilo ve zranění Kareše, který se do hry už bohužel nevrátil. Hra byla velmi vyrovnaná, hrálo se střídavě na obou stranách, brankáři však byli famózní. Své šance měli například hostující Meliš, nebo domácí Špalek. Sedmá minuta zápasu přinesla první vyloučení na straně hostí. Ondřej Němeček dostal dvě minuty za bránění ve hře, Sparta ovšem přesilovou hru nevyužila. První branka zápasu přišla až ve 14. minutě a byli to hosté kdo se radoval. Skóre otevřel Milan Meliš, když využil zmatku u sparťanské branky a nejrychleji se zorientoval. Sparta ovšem nehledala odpověď příliš dlouho. V 17. minutě pálil pod břevno Pruner a srovnal stav utkání na 1:1. Sparta byla jednoznačně aktivnějším týmem a sklízela ovoce. V 19. minutě přidal na sparťanské konto druhý gól Lukáš Ujhelyi. Sparta ale nebrzdila a jela směle dál. Půl minuty před koncem první třetiny Marvánek krásně našel Ondru Svatoše a ten se také nemýlil. Domácí si tak odnesli do šaten krásný náskok 3:1.

Vstup do druhé třetiny měla Sparta jako z říše snů. Už po jednatřiceti sekundách hry se domácí mohli radovat. Robert Košir pálil přesně a poslal svůj tým do vedení 4:1. Tatran se začal potácet v problémech a zápas se tak začínal trochu přiostřovat. Ve 24. minutě se do úniku dostal Marek Zouzal a krásnou kličkou překonal Kafku, který neměl nárok. Sparťané tak vedli už 5:1 a vezli se na vlně euforie. Tu dokázali přetavit v další gól. Nejdříve byl v obrovské šanci Košir, ten však neuspěl. O několik vteřin potom však druhým gólem v zápase navýšil vedení domácích Ujhelyi. Hráči Tatranu se trochu oklepali a probudili své střelce. Ve 30. minutě totiž snižoval na 6:2 Němeček. Ve 32. minutě musel ze hřiště na dvě minuty sparťanský David Ježek a na Tatran tak čekala první početní výhoda. Ta se mu nakonec podařila zužitkovat, když se prosadil Marek Beneš. Sparta se snažila uklidnit hru, ale Tatranu se podařilo ji zatlačit na její polovinu. Tento tlak také nakonec vyústil v další gól hostů. Na rozdíl dvou branek snižoval Milan Meliš. Do konce třetiny se oba celky hnaly za dalším gólem, žadný už ovšem nepadl a do šaten se tak šlo za stavu 6:4 pro domácí.

Skvělá fanouškovská kulisa hnala sparťany kupředu, třetí třetinu však lépe zahájil Tatran. Byl více na míčku a měl více ze hry. Žádnou svou šanci však nedokázal využít, jelikož narazil na skvěle chytajícího Beneše. Pak přišli i chvíle Sparty, ani ta ovšem nebyla úspěšná. Blízko ke gólu se dostali až ve 49. minutě hráči Tatranu, nakonec ale zazvonilo pouze břevno Benešovi brány. V 51. minutě dostali hosté velkou příležitost, když se nechal na dvě minuty vyloučit Marvánek. Přesilovku však Tatran nevyužil a skóre zůstalo nezměněné. Konec se blížil mílovými kroky, oba týmy měli spostu šancí a oba brankáři plné ruce práce, branka však nepadla. Závěr utkání byl opravdu velmi vypjatý, Sparta ale udržela nervy na uzdě a zvládla si dokráčet pro zasloužené vítězství. Připsala si velmi důležité tři body do tabulky a nachází se tak na pátém místě v tabulce. ,,Dneska viděli diváci kvalitní zápas plný nasazení, osobních soubojů a gólů," zhodnotil utkání trenér Radek Skalička a dodal: ,,Děkujeme soupeři za utkání."

Nejlepším hráčem utkání za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen Martin Beneš, za tým Tatran Střešovice to pak byl Pavel Sládeček.

ACEMA Sparta Praha - Tatran Střešovice 6:4

branky: 17. Pruner, 19. Ujhelyi, 20. Svatoš, 21. Košir, 24. Zouzal, 29. Ujhelyi - 14. Meliš, 30. Němeček, 34. Beneš, 38. Meliš, rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl, vyloučení: 2:1, využití: 0:1, zásahy brankářů: Beneš 17 - Kafka 9, po třetinách: 3:1, 3:3, 0:0, diváci: 331

Dále čtěte