V práci s nejmenšími dětmi chceme jít ještě dál, říká Daniel Wertheim

Sparta je v posledních letech známa pro svou výchovu od těch nejmenších dětí, které na Spartě začínají hrát florbal často i od čtyř let. ,,Nově přicházíme s projektem pro mateřské školky, pro které organizujeme sportovní tréninky, kde se dokonce objevuje také florbal,," říká k Mini Kids strůjce projektu Daniel Wertheim.

30. listopad -1
V práci s nejmenšími dětmi chceme jít ještě dál, říká Daniel Wertheim

Florbal je čím dál tím více oblíbenějším sportem a dokazuje to i obrovský zájem u nejmenších dětí. ,,To, že máme dva týmy přípravek, kde často trénují i čtyřleté děti, nás donutilo přemýšlet o založení sportovních tréninků pro školky," komentuje nový projekt Daniel Wertheim. 

Projekt Mini Kids nyní funguje na mateřské školce Kovářská, nedaleko Arény Sparty na Podvinném Mlýně. ,,V tuto dobu sportovní kroužek navštěvuje 10 dětí z této mateřské školky, věříme, že dětí bude neustále přibývat," shodují se na Spartě. Založení tohoto projektu bylo možné také díky aktivnímu tatínkovi Jardovi Boucníkovi, který tento kroužek pro děti na Podvinném Mlýně vede. ,,Jsou to malinké děti a já mohu být u toho jejich prvotního rozvoje. Uvidíme, kolik dětí u florbalu vydrží v pozdějším věku," říká trenér Jaroslav Boucník.

Tréninky samozřejmě probíhají zábavnou formou. ,,Děti jsou v tomto věku velmi hravé a vyžadují při tréninku maximální zaujetí. Byl jsem překvapen, jak moc se děti snaží a jak jsou šikovné," říká Jarda. ,,Sport musí děti hlavně bavit a to mě na této práci baví nejvíce," říká trenér nejmenších dětí na Spartě Jarda Boucník.

Projekt nezůstane pouze u jedné školky. ,,Nyní jsou v jednání další školky v blízkosti našich tréninkových hal. Stejný projekt chceme od ledna spustit také na Praze 5 na Barrandově," říká v závěru Daniel Wertheim.