Sparta nadělila 11 branek Black Angels, v neděli ji přivítají Pardubice!

Po odehrání vítězného pohárového zápasu proti Black Angels, které Sparta dovedla do konečného výsledku 11:5 se sparťané musí soustředit opět na Tipsport Superligu. V devátém kole se představí na půdě trápících se Pardubic a budou usilovat o třetí vítězství v řadě.

30. listopad -1
Sparta nadělila 11 branek Black Angels, v neděli ji přivítají Pardubice!

Pardubice vlétly do Superligy jako uragán, když ve všech prvních čtyřech zápasech dokázaly zvítězit. Nejdříve hráči přehráli 5:4 střešovický Tatran a následně rozstříleli Ústí 9:2. I proti Znojmu si pardubičtí střelci uspořádali hody, jelikož vyhráli 10:5. Ve čtvrtém utkání Pardubice přetlačily Českou Lípu 7:5. Forma východočechům nevydržela a v následujících čtyřech kolech pokaždé padli. První prohra přišla proti Mladé Boleslavi, která zvítězila o pouhý gól. Potom Pardubice nestačily na Vítkovice, které urvaly vítězství v prodloužení. Pak přišla tvrdá porážka od Chodova 8:1 a nakonec Pardubice nestačily na Brno, se kterým prohrály po samostatných nájezdech. Pardubičtí hráči sice momentálně mají černou sérii, ale v lize si stejně vedou velmi dobře. Pardubice se po osmi odehraných zápasech nachází na pátém místě se čtrnácti body. Navíc jistě budou chtít šňůru porážek přetrhnout právě proti Spartě.

Sparťané zatím v lize hrají více než zdatně. V letošní sezóně už potrápili například Mladou Boleslav (6:7), nebo Florbal Chodov (6:7). Porážku museli sparťanští hráči i v souboji s Bohemkou, ve kterém padli 8:6, a také v zápase s Brnem, kde sparťané prohráli až v samostatných nájezdech. V těch si ovšem připsali už i jednu výhru, jelikož porazili Liberec 6:5 právě po nájezdech. Ve zbytku svých utkání zaznamenali sparťané už jen samé výhry, když zvítězili nad Znojmem (9:5), Ostravou (8:3) a v posledním ligovém zápase i nad Otrokovicemi. Ty Sparta porazila 3:2 a zajistila si tak šestou příčku v tabulce, která zajišťuje play-off. Na té se momentálně drží s dvanácti body.

Vítěz klání mezi Spartou a Pardubicemi, si může zajistit pátou příčku v tabulce. Za předpokladu plného zisku bodů totiž Pardubice odskočí sparťanům na rozdíl pěti bodů, nebo naopak Sparta by pardubický Sokol o jeden bod přeskočila.

Zápas je na programu v neděli 22. října od 17:00 hodin v SH Dašická Pardubice.

Dále čtěte