Junioři využili domácího prostředí! Zvládli jsme koncovky zápasů, říká Dan Riley!

Po úspěšně zvládnutém postupu do horní nadstavby KB-ligy juniorů čekaly na juniorský tým Sparty v úvodu soutěže zkušení soupeři. V sobotním podvečeru se střel tým Jaroslava Berky s tradičním soupeřem z Brna, kterého porazil 7:5. V neděli dokázali junioři navázat na sobotní vítězství a po napínavé přestřelce porazili Hradec Králové 11:8.

30. listopad -1
Junioři využili domácího prostředí! Zvládli jsme koncovky zápasů, říká Dan Riley!

ACEMA Sparta Praha UNYP - itelligence Bulldogs Brno 7:5

Do utkání nevstoupili sparťané příliš dobře, když pustili Brno do vedení 1:3. V úvodu druhé třetiny ovšem následovala pro Brno osudová pasáž utkání, kdy se během dvanácti vteřin prosadili hned tři sparťanští střelci. Nejprve korigoval stav utkání Linhart, následovalo vyrovnání z hole Veselého a pouhých 5 vteřin po předchozí brance se prosadil benjamínek týmu Matěj Čermák, který tak poprvé v zápase dostal do vedení domácí tým. Brnu se podařilo ještě do konce druhé části jít opět do vedení, ovšem v poslední dvacetiminutovce to byli domácí junioři, kdo se radoval. Nejprve Tlapa vyrovnal na 5:5, poté Kavan s Rileyem definitivně strhli vedení na sparťanskou stranu. "Soupeř v úvodu zápasu těžil z naší nezkušené hry. Nehráli jsme dobře do obrany a také jsme ztráceli hodně balónů a soupeř chodil do protiútoků. O přestávce jsme si vše vyjasnili a postupně jsme zlepšovali naši hru. Ve třetí třetině jsme ukázali chladnější hlavu a soustředili se na úspěšné zvládnutí zápasu, což rozhodlo", dodal k sobotnímu utkání Dan Riley, který se podílel právě na zvládnutém závěru povedeným zakončením při střele od mantinelu. 

ACEMA Sparta Praha UNYP - itelligence Bulldogs Brno 7:5
branky: 
6. Jan Kolář, 29. Jan Linhart, 30. Marek Veselý, 30. Matěj Čermák, 49. Petr Tlapa, 53. Vilém Kavan, 57. Daniel Riley - 8. Tomáš Kotačka, 9. Georgios Tzimas, 15. Tomáš Kotačka, 39. Georgios Tzimas, 40. Georgios Tzimas; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 5:2; využití: 0:1; diváků: 41; zásahy brankářů: Filip Čermák 14, Patrik Zítka 10 - Jakub Flek 12, Jaroslav Šlagor 2; po třetinách: 1:3, 3:2, 3:0;

ACEMA Sparta Praha UNYP - FbC Hradec Králové 11:8

Jestliže se sobotní úvod Spartě nepovedl, tak v neděli tomu bylo právě naopak. Už v 11.minutě svítil na ukazateli stav 4:0 pro domácí, ztráta koncentrace nad utkáním však málem vedla také ke ztrátě bodů. Hradec Králové hrozil zejména z rychlých útoků, což od půlky první třetiny laxně bránicím domácím dělalo značné problémy. V utkání se za hosty hned šestkrát prosadil Matyáš Velc. Byť sparťané po první části vedli 4:2, po druhé třetině 8:6, podařilo se aktivně hrajícím hostům ve 46.minutě vyrovnat a v podstatě se začínalo od nuly. Co však bylo pro oba dny totožné, domácí zvládli závěr utkání také v neděli, nastříleli svému soupeři tři branky a strhli tak přestřelku na svou stranu. "Protiútoky jsme Hradci přímo nabízeli, čehož soupeř využil. Pravděpodobně za to mohla naše nekoncentrovanost, kdy jsme několikrát odskočili do čtyřbrankového vedení, ale vždy jsme polevili a dali šanci soupeři se vrátit do utkání. Stejně jako proti Brnu jsme však ukázali, že utkání umíme dohrát do vítězného konce," okomentoval Riley nedělní zápas. 

ACEMA Sparta Praha UNYP - FbC Hradec Králové  11:8
branky: 
9. Ivan Pergler, 10. Jiří Mutínský, 10. Lukáš Kovařík, 12. Petr Tlapa, 21. Jiří Horák, 23. Daniel Riley, 38. Martin Remeš, 39. Jiří Mutínský, 41. Ivan Pergler, 52. Adam Šimek, 60. Ivan Pergler - 17. Matyáš Velc, 19. Matyáš Velc, 26. Lukáš Čubirka, 31. Matyáš Velc, 32. Tomáš Kučera, 40. Matyáš Velc, 42. Matyáš Velc, 47. Matyáš Velc; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 1:3; využití: 1:1; diváků: 56; zásahy brankářů: Patrik Zítka ? - Matyáš Ludvík ?; po třetinách: 4:2, 4:4, 3:2;

Dále čtěte