Elévky odehrály 1. ligový turnaj

Na turnaji ve Střešovicích obsadily 2. místo

30. listopad -1
Elévky odehrály 1. ligový turnaj

Nová sezóna 2017/18 přináší trenérům družstva Elévek nové, příjemné starosti. Na soupisce totiž máme oproti loňsku hned 17 hráček, ze kterých můžeme skládat ideální turnajovou sestavu. Při výběru kromě momentální sportovní formy  zohledňujeme také účast na trénincích a přístup k tréninkovému procesu samotnému, a to jak v akademiích na Barrandově a Podvinném mlýně, kde se holky připravují společně se svými chlapeckými vrstevníky, tak na pátečních čistě dívčích trénincích v hale krčského gymnázia.

 

Na první turnaj, který se v sobotu 14. října odehrál v suterénní tělocvičně legendární střešovické Stodoly, vyrazila za Spartu bojovat jedna gólmanka a osm hráček do pole.

 

Úvodní zápas sehrály s FbŠ Bohemians. Tradiční pražský rival nám sice na hřišti nedal nic zadarmo, Sparťanky ovšem držely celých 20 minut otěže pevně v rukou a po poločasech 6:3 a 7:2 si připsaly první tři body. Zdobila nás pěkná kombinační hra dopředu a zodpovědné bránění i při jasně se vyvíjejícím skóre.

 

Druhé utkání, druhý tradiční rival z hlavního města, pořádající Tatran Střešovice. Vzhledem k velkému nasazení soupeře bylo nutné odpracovat ještě lepší a týmovější výkon než v zápase předchozím. Sparťanky proto zařadily vyšší rychlostní stupeň, na hřišti se ještě více semkly a doplňovaly, a přestože domácí vyhrály druhý poločas poměrem 2:4, naše holky neponechaly nic náhodě a bojovaly na plno až do závěrečného hvizdu. Po vítězství 8:6 si připsaly další tři body do turnajové tabulky.

 

Třetí zápas proti Florbalové akademii MB - Tygřice byl vzhledem k předchozímu vývoji turnaje zároveň soubojem o celkovou první příčku. Z místy velmi ostře, nicméně celou dobu nezákeřně a férově hraného utkání nakonec odcházely jako ty šťastnější naše mladoboleslavské soupeřky. A to doslova. Jeden gól jsme totiž dostali přímo z úvodního buly, druhý si nešťastnou náhodou vsítili sami a třetí padl po neodpískaném faulu na naši kapitánku. Nebýt téhle porce smůly, vypadalo by asi celkové skóre trochu jinak než 8:9.  Takhle jsme po poločasech 5:3 a 3:6 museli gratulovat soupeři. Nutno ovšem poznamenat, že Sparťanky proti Tygřicím bojovaly jako lvice, které do kolen nesrazila ani trojice slepených gólů na začátku druhé půlky a ještě minutu před koncem srovnávaly na 8:8. Kvalita výkonu a míra nasazení našich hráček doslova odpovídala tomu, že hrajeme o postup do nejvyššího soutěžního koše. A to zcela bez rozdílu mezi matadorkami a novickami v naší sestavě. Kromě diplomu za druhé místo si tak naše holky ze Střešovic odvezly především radost z perfektně odpracovaného turnaje a sebevědomí, že do prvního koše mohou letos určitě nejen nahlédnout!

 

 Sestava: Anna Miterová, Adéla Trojášková, Kamila Čehylová, Natalie Kovačová (C), Aneta Karbanová, Mia Šestáková, Tereza Gorgolová (B), Patricie Dolejšová, Monika Čehylová .