Střelci šetřili municí, Sparta zvítězila nejtěsnějším rozdílem!

V rámci osmého kola Tipsport Superligy se sparťané utkali na domácí půdě s Otrokovicemi. Zápas byl velmi vyrovnaný, ale Sparta nakonec urvala vítězství pro sebe a připsala si velmi důležité tři body do tabulky.

30. listopad -1
Střelci šetřili municí, Sparta zvítězila nejtěsnějším rozdílem!

Sparťané hned od úvodního vhazování hráli ve vysokém tempu, ovšem Otrokovice se velmi rychle přizpůsobily. I přesto ale byli sparťané mírně lepší a dokázali si v prvních pěti minutách zápasu vytvořit několik slibných šancí. Otrokovický gólman však držel svůj tým ve hře skvělými zákroky. Branky jsme se dočkali až v 9. minutě a byla to skutečně kuriózní situace. Vlastní branku si totiž zpoza brány vstřelil Tomáš Sovják. Sparta pokračovala ve velkém tempu a kontrolovala hru. Až na občasné šance Otrokovice k ničemu nepouštěla, ale i ty si dokázaly vytvořit nepříjemné šance. Hra se však pomalu vyrovnávala, ikdyž Sparta byla stále lepším týmem, a hra se se přelévala ze strany na stranu. V 18. minutě mohlo být vyrovnáno, ale na brankové čáře zaskočili za Beneše sparťanští obránci. Místo toho Sparta v 19. minutě odskočila na rozdíl dvou branek zásluhou Jana Marvánka, který propálil vše co mu stálo v cestě. To bylo vše co se v prvním dějství zápasu odehrálo a sparťané si tak odnesli do šaten dvoubrankový náskok.

Druhou třetinu začali lépe hosté a hned ve druhé minutě přišla jejich první šance. Nakonec však zazvonilo pouze břevno Benešovi brány.  O dvě minuty později se už otrokovičtí hráči mohli radovat z prvního gólu. Na 2:1 snižoval Karel Ťopek. Spartu inkasovaný gól probudil a hra se opět  trochu vyrovnala. Otrokovice ovšem postupně Spartu zatlačily zpět na její polovinu a byly více na balónku. Ve 30. minutě se zbytečně nechal vyloučit Marek Koščo za nedovolené vrážení a sparťané tak museli bránit první oslabení v zápase. Vidět byl především Beneš, který chytal opravdu výborně. Sparťané přežili početní nevýhodu ve zdraví, avšak Otrokovice pokračovali ve vysokém tempu. Ve 34. minutě přišlo první vyloučení i na straně hostí, když musel na trestnou lavici Kittel za sekání. Sparta si při přesilovce vytvořila patřičný tlak, ovšem početní výhodu nakonec nevyužila. Ve 37. minutě se sám před brankářem ocitl Pruner, bohužel svou příležitost nevyužil a skóre tak zůstalo nezměněné. Minutu před koncem prostřední části musel na lavici hříšníků otrokovický Jurčík a Sparta dostala šanci na reparát přesilové hry. Gól sice vstřelila, ale kvůli hře vysokou holí ho rozhodčí neuznal. Pražané si tak odnesli zbytek početní výhody do třetí třetiny.

Sparta si stihla v úvodu třetí části vytvořit při početní převaze několik slibných šancí, gólman hostů však držel svůj tým ve hře. Hra se hodně vyrovnala a oba týmy se snažily hrát obezřetně. Byly to ovšem Otrokovice kdo prolomil střelecké sucho. Na 2:2 vyrovnal po pěkné kombinaci Tomáš Sovják. V 52. minutě přišlo vyloučení na straně Otrokovic. Dvě minuty za sekání dostal Kittel, Sparta tak dostala třetí šanci využít početní výhodu. Sparta sehrála přesilovku opravdu dobře, ale i tak branku nevstřelila.  Početní výhoda jí však pomohla dostat se do tempa a dostat Otrokovice pod tlak. Nakonec také sklízela ovoce. V 54. minutě se prosadil Robert Košir a navrátil Spartě vedení. S vedoucím gólem zvýšili intezitu fandění i fanoušci a v hale panovala skvělá atmosféra. Dvě a půl minuty před koncem si Otrokovice vyžádaly oddechový čas na strategickou poradu a zkusily své štěstí bez brankáře. Gól už sice neinkasovaly, ale stejně tak ani nedaly a sparťané se tak mohli radovat z výhry 3:2.

Nejlepším hráčem utkání za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen Jan Marvánek a nejlepším hráčem utkání za tým HU-FA Panthers Otrokovice byl vyhlášen Karel Ťopek.

ACEMA Sparta Praha - HU-FA Panthers Otrokovice 3:2

branky: 9. Sovják (vlastní gól), 19. Marvánek, 54. Košir - 24. Ťopek, 48. Sovják, rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko, vyloučení: 1:3, využití: 0:0, zásahy brankářů: Beneš 14 - Michajlovič 22, po třetinách: 2:0, 0:1, 1:1, diváci: 566

Dále čtěte