Jsme rádi, že hráči k zápasu přistoupili zodpovědně, říká Radek Skalička k vysoké výhře nad Wizards!

V rámci pátého kola poháru České pojišťovny se sparťané utkali s Wizards florbal DDM Praha 10. Sparta vstupovala do utkání jako jednoznačný favorit a tuto roli i potvrdila. Wizrads rozstřílela 22:1 a slaví postup do další turnajové fáze.

30. listopad -1
Jsme rádi, že hráči k zápasu přistoupili zodpovědně, říká Radek Skalička k vysoké výhře nad Wizards!

Začátek zápasu nebyl od Sparty tak dominantní jak se čekalo, ale i přesto už ve 4. minutě slavila branku, když gólový účet zápasu otevřel Jan Krejča. Netrvalo dlouho a Jaroš zvyšoval na 2:0. V 10. minutě se prosadili i domácí Wizards. Lazárek krásně zamířil pod horní tyčku a snížil na 2:1. Od této branky už to však byl jen a pouze sparťanský koncert a hosté vykazovali očekávanou dominanci. Sparta svého soupeře přehrávala, využívala své šance a trestala chyby soupeře. Celek Wizards se snažil vzdorovat, ovšem marně. Do konce třetí třetiny tak sparťané přidali jestě tři branky a srazili domácí na kolena. Nejdříve se prosadil Pruner ve 14. minutě, po něm o tři minuty později Ježek a jako poslední Ujhelyi v 18. minutě. Spartě se podařilo vybudovat si čtyřgólový náskok a do kabin odcházela ve velké pohodě za příznivého stavu 5:1.

V prostředním dějství zápasu Sparta také na nic nečekala a ve 23. minutě dával šestý gól sparťanů Ježek. O dvě minutky později se prosadil opět Jaroš a o další dvě minuty později, tedy ve 27. minutě, přišlo první vyloučení v zápase na straně domácích a sparťanští hráči trestali. Přesilovku využil Robert Košir a bylo to už 7:1. Půl minuty poté přišel stejný scénář. Nejdříve vyloučení domácího hráče a následně sparťanská branka. Druhou branku v zápase si tak připsal Lukáš Ujhelyi. Pět minut před druhou sirénou zakončil pěknou kombinaci Košir a Sparta vedla 10:1. Mizérie domácích nekončila, v čase 37:00 si hráč Wizards Matěj Lisa nechtěně kopl míček do branky a zvýšil tak vedení Sparty na 11:1. O několik sekund potom pálil přesně Kalaš a na 13:1 upravoval Ivan Pergler.

Do poslední části utkání se postavil do branky domácích náhradní gólman, ale hned z kraje třetí třetiny přišla gólová smršť ze strany Sparty. V rozmezí dvou minut stihli sparťanští hráči nasázet čtyři góly, když se postupně prosadili Košir, Špalek, Riley a Kareš. Sparťanští střelci si pak od 45. minuty vzali volno až do 49. minuty, od které pak během tří minut vstřelili tři góly. Nejdříve skóroval Kozdera, po něm Kareš a nakonec Jaroš. Zápas se změnil ve sparťanskou exhibici, hosté si totiž na hřišti dělali co chtěli. Asbolutní demolici celku Wizards završil Matěj Pruner, když vstřelil poslední dvě branky Sparty. Upravil tak skóre na konečných 22:1 a zkompletoval tak svůj hattrick a spolu se spoluhráči mohl slavit.

Nejlepším hráčem utkání za tým Wizards florbal DDM Praha 10 byl zvolen Robin Běhal. Nejlepším hráčem utkání za tým ACEMA Sparta Praha bylo zvolen Matěj Pruner, který si připsal šest bodů za tři branky a tři asistence. ,,Zápasy se soupeři z nižších soutěží jsou vždycky těžší na koncentraci. Proto jsme rádi, že hráči k zápasu přistoupili zodpovědně, dali na začátku zápasu pár rychlých gólů a poté zápas dovedli do klidného konce. Děkujeme soupeři za utkání," říká k pátému kolu trenér Sparty Radek Skalička.

Wizards florbal DDM Praha 10 vs. ACEMA Sparta Praha 1:22

branky: 10. Lazárek - 4. Krejča, 7. Jaroš, 14. Pruner, 17. Ježek, 18. Ujhelyi, 23. Ježek, 25. Jaroš, 29. Košir, 31. Ujhelyi, 35. Košir, 38. Lisa (vlastní gól), 38. Kalaš, 39. Pergler, 43. Košir, 43. Špalek, 44. Riley, 45. Kareš, 49. Kozdera, 51. Kareš, 52. Jaroš, 55. Pruner, 56. Pruner, rozhodčí: Ondřej Benačan - Patrik Šaroch, vyloučení: 5:1, využití: 0:3, zásahy brankářů: Lukáš Vávra 25, David Sádlík 7 - Jan Eckhardt 15, po třetinách: 1:5, 0:8, 0:9, diváci: 74

Dále čtěte