Jsem nesmírně rád, že jsem v nominaci na EFT, říká odchovanec Vilém Kavan!

Vilém Kavan ve Spartě vyrostl, od nejmenších kategorií sbíral jednu zkušenost za druhou. Nominace na juniorské Euro Floorball Tour je pro Sparťanského odchovance zatím nejvyšší meta v hráčské kariéře. ,,Vzhledem k tomu, jak je letošní cyklus nabitý skvělými hráč, jsem v nominaci popravdě spíše doufal, než že bych to čekal," říká Vilém Kavan.

30. listopad -1
Jsem nesmírně rád, že jsem v nominaci na EFT, říká odchovanec Vilém Kavan!

Národní tým juniorů pod vedením Jiřího Jakoubka je stále ještě v první čtvrtině nového dvouletého cyklu. V prvním listopadovém víkendu jej čeká první milník v přípravě na MS 2019, ve švýcarském Kirchbergu se poprvé v nové sestavě naostro utká s Finy, Švédy a Švýcary. V nominaci se objevil také Sparťanský odchovanec Vilém Kavan. ,,Za nominaci jsem nesmírně rád, ani nejde popsat, jak se těším," říká Vilém Kavan. 

Co je hlavním důvodem takového úspěchu? ,,V první řadě jsou to tréninky, to je základ. Ale především se snažím florbalem bavit, nesnažím se to hrát na sílu. To je asi to hlavní. Pak jsem měl samozřejmě i nějaké to štěstíčko," komentuje svou nominaci Sparťanský odchovanec.

Jak se bude Vilda, jak ho všichni ve Spartě znají, připravovat? ,,Zkusím chytit formu, aby mi to lepilo a dařilo se mi a týden před turnajem máme přátelák a dva tréninky. Tam se finálně připravíme a můžeme vyrazit," říká sparťan Kavan.

Největším cílem je pro Vildu odehrát co nejvíce zápasů. ,,Chci odehrát co nejvíce zápasů, pokoušet se dostávat do dalších nominací a především sbírat cenné zkušenosti. Kromě Czech Open jsem sice ještě za reprezentaci žádné neodehrál, ale budu pracovat tak, aby jich stále přibývalo," říká odhodlaně Vilda.

Na závěr dodává svůj pohled na zápasy za reprezentaci. ,,Určitě je to velký rozdíl oproti klasickým ligovým zápasům. Je tam určitě větší nasazení, rychlost hry i hráčská individuální kvalita jako taková," dodává Sparťanský odchovanec.

My budeme Vildovi držet palce, aby se mu Euro Floorball Tour povedla a věříme, že ho i dále uvidíme v dresu reprezentace!

Celou nominaci na listopadové juniorské EFT můžete najít ZDE.

Dále čtěte