PREVIEW: Nejprve pohár České pojišťovny! Poté to bude boj, do Prahy přijedou Otrokovice!

V osmém kole Tipsport Superligy se sparťané vrací na domácí půdu, na které přivítají Otrokovice. Sparta se pokusí navázat na své poslední vítězství v Ostravě a připsat si další tři body do tabulky, mezitím co Otrokovice vyhlíží vyšší příčky v tabulce. Ještě předtím, než sparťané rozehrají bitvu s Otrokovicemi, zavítali v rámci 5.kola poháru České pojišťovny na půdu pražských Wizzardů.

30. listopad -1
PREVIEW: Nejprve pohár České pojišťovny! Poté to bude boj, do Prahy přijedou Otrokovice!

Pohárové utkání proti pražským Wizzards se odehrálo ve čtvrtek od 20:45 ve SH Kunratice. Sparťanům nešlo o nic jiného, než utvrdit postup do osmifinálové skupiny. Wizzardi postoupili do 5.kola pohárů povedenými výkony, což dokázali ve 4.pohárovém kole, kdy ze soutěže vyřadili exsuperligové Kladno (8:6). 

Dalším soupeřem Sparty budou Otrokovice, které zažívají povedený vstup do sezóny, jelikož nejprve porazily Ústí 4:2 a poté Českou Lípu vysoko 8:2. Pak ovšem přišla série třech proher v řadě, když nejdřív otrokovičtí podlehli Vítkovicím 7:4, Chodovu 5:3 a nakonec Mladé Boleslavi 9:4. Nakonec se však moravský celek zvedl a dokázal porazit Znojmo 5:1 a ve svém posledním zápase i Brno 9:5. Otrokovice se v tabulce nachází na šestém místě s dvanácti body ze sedmi zápasů a na čelo tabulky ztrácí devět bodů s tím, že náskok na sedmou příčku, na které se nachází právě Sparta, mají jen tři body. V tomto zápase tedy Otrokovicím půjde o navýšení náskoku a upevnění své pozice v první šestce.

Sparta zatím předvádí dobré a vyrovnané výkony, ze sedmi zápasů vybojovala devět bodů, bohužel jí ale už v pár zápasech vítězství o kousek uniklo. Z kraje sezóny totiž o pouhý gól prohrála s Chodovem a Mladou Boleslaví, přitom v obouch utkání měla vítězství na dosah. Dokázala ovšem porazit Znojmo s Libercem, který však udolala až po nájezdech. Následně ovšem prohrála s Brnem v nájezdech a Bohemkou, ovšem v Ostravě už Sparta vítězství vybojovala. Po sedmi odehraných kole se tedy sparťané nachází na sedmé příčce s devíti body a drží těsný bodový náskok nad osmým Tatranem. Spartě tak půjde o udržení své momentální a dobré pozice s vyhlídkou na play-off.

Přijďte Spartu podpořit a pomoct vytvořit skvělou diváckou kulisu, která zatím panovala na všech domácích utkání Sparty.

Utkání je na programu v neděli 15. října od 17:00 hodin na Podvinném Mlýně.

Dále čtěte