Juniorky už také zahájily ligovou sezonu

První turnaj juniorek na Vinohradech

30. listopad -1
Juniorky už také zahájily ligovou sezonu

Uplynulou neděli se nově složený tým juniorek vydal ke svým prvním dvěma zápasům. Na úvod nás čekal tradiční soupeř Panthers.  Těm se podařilo dostat do vedení už ve druhé minutě zápasu (0:1). To nás ovšem nerozhodilo a trpělivou hrou jsme dobývali bránu soupeřek. Vyrovnat se nám povedlo v sedmé minutě, kdy Nikče přihrávala Terka (1:1). Do konce první třetiny jsme se ujali vedení, kdy zaúřadovala tentokrát druhá lajna a po nahrávce Šárky skórovala Bára (2:1). Soupeřkám se asi tento stav nelíbil, a protože jsme nepřidali další gól, Panthers vyrovnaly (2:2). Od té chvíle jsme se však střelecky prosazovali už jen my. Ještě ve druhé třetině nám vrátila vedení Kiki (3:2). Bylo potřeba soupeřkám odskočit, abychom se o výsledek netahali do konce zápasu a o to se postarala po nařízeném nájezdu Naty (4:2), která pak dalším gólem po nahrávce od Niki zvýšila na konečných 5:2.


Zápas jsme zvládli odehrát velice dobře. Byli jsme schopni si vytvářet brankové příležitosti, nechyběla častá střelba. Zvládli jsme ubránit i tři oslabení.


Sestava: G-Klepetková - Vypior (1+1), Křečková - Jirková “C” (2+0), Voštiarová, Minaříková (0+1) - Mervartová, Červenková, Menšíková (0+1) - Walderová, Jelínková (1+0), Novotná (1+0)


https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-188642.htm




Druhý zápas nás měly prověřit soupeřky ze Světlé nad Sázavou, které byly rozjeté z předchozího zápasu, kdy nastřílely svým soupeřkám jedenáct gólů.

Úvod zápasu nám moc nevyšel. Soupeřky byly aktivnější, svým pohybem nám dělaly problémy a daleko více ohrožovaly naši bránu, než my tu jejich. Naštěstí jsme úvodní tlak ustáli bez obdrženého gólu. Ten přišel až půl minuty před koncem první třetiny (0:1).

Od druhé třetiny jsme zvýšili tlak a přidávali na střelbě, ale bez gólového efektu. Naopak jsme další gól inkasovali (0:2). Až ve třetí třetině se podařilo odčarovat bránu soupeřek Naty po nahrávce Zuzky (1:2). A protože už se gólově od nás nikdo nepřidal a soupeřky vstřelily ještě jeden gól, tak jsme prohráli 1:3.

Je škoda, že jsme v tomto zápase nevyužili gólové příležitosti, kterých nebylo málo. Počet střel, které jsme vyslali na bránu bylo 41 a jen jedna skončila v síti. Je třeba uznat, že brankářka soupeřek nám toho moc nedovolila. A některé naše střely byly buď hodně naivní nebo se slabou razancí, takže pro gólmanku lahůdka a spíš jsme ji nechali vyniknout.

Bez využití zůstala i naše jedna přesilovka.


Sestava: G- Klepetková - Vypior, Mervartová (0+1) - Jirková “C” (1+0), Voštiarová, Minaříková - Křečková, Červenková, Menšíková - Walderová, Jelínková, Novotná


https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=2519&onlycontent=1&record_id=188644&type=1


Celkově můžeme zhodnotit první vystoupení nového týmu juniorek pozitivně. Podle  předvedené hry je na čem stavět. Zapracujeme na zlepšování konkrétních činností, složení lajn a ještě většímu hernímu sebevědomí a náš výkon půjde plynule nahoru.


Příště náš čeká turnaj 29.10. v Budějovicích, kde sehrajeme dva náročné zápasy. Ty budou pro nás dalším výkonnostním měřítkem a už se na ně můžeme těšit.  



Komentář kapitánky: “Myslím si, že na první turnaj byly dva hlavní cíle!  Prvním bylo získat šest bodů. Šest bodů jsme sice nezískaly, ale za to jsme získaly tři body ve fyzicky náročnějším utkání s pražským týmem Panthers, kde jsme vyhrály 5:2!

A druhým cílem bylo nedostat za jedno utkání více než 10 gólů. A to se nám povedlo! Ačkoli jsme druhé utkání prohrály 3:1, tak jak jste si mohli spočítat, za celý první turnaj jsme dostaly jen 5 gólů, což je oproti minulému roku veliký a potěšující rozdíl, kdy jsme na prvním turnaji sezóny 2016/2017 v Plzni obdržely od obou týmu celkem 17 branek.

Osobně hodnotím první turnaj jako úspěšný vstup do sezóny a teď jen neusnout na vavřínech a makat, makat, makat!”