Junioři Sparty zvládli zrádné předkolo a postoupili do hlavní soutěže KB ligy juniorů!

Sparťanští junioři odehráli během září pět utkání z nichž získali potřebných 9 bodů za tři vítězství a postoupili tak do hlavní soutěže, kde se střetnou s tradičními účastníky juniorské ligy již standardním dvoukolovým systémem doma-venku.

30. listopad -1
Junioři Sparty zvládli zrádné předkolo a postoupili do hlavní soutěže KB ligy juniorů!

Poprvé v historii se odehrála první část juniorské ligy v novém modelu. Celkem 24 týmů bylo rozděleno do 4 divizí po 6 týmech, kde každý z týmů hrál jednokolově proti svým soupeřům. Z každé divize postoupili tři nejlepší týmy do hlavní fáze juniorské KB ligy, zbylé tři týmy z každé divizi vytvoří jakousi druhou "B" úroveň. Z tradičních či superligových oddílů se však zrádným sítem předkola nepovedlo postoupit všem - do nižší úrovně spadly juniorské týmy Sokol Pardubice a Technology Mladá Boleslav. 

17.9. ACEMA Sparta Praha UNYP - FBŠ Slavia Plzeň 8:2

19.9 PSN Tatran Střešovice - ACEMA Sparta Praha UNYP 12:10

28.9 FBC Štíři České Budějovice - ACEMA Sparta Praha UNYP 4:8

30.9. FBC Plzeň - ACEMA Sparta Praha UNYP 4:9

1.10 ACEMA Sparta Praha UNYP - Black Angels 4:12

"Bylo trochu zvláštní absolvovat během září sérii 5 utkání, které rozhodnou o tom, zda-li ve zbytku sezóny budeme hrát utkání s těmi nejkvalitnějšími soupeři. Našim cílem je maximálně možný rozvoj hráčů, nikoliv výsledky, cítili jsme však, že je pro nás důležité, abychom mohli hrát náročná utkání a proto jsme jednoznačně chtěli postoupit. To se povedlo. Z pěti utkání jsme sehráli 3 utkání jako favorit, byť se ne vždycky jednalo o jednoduché utkání, tak jsme je dokázali trpělivou hrou zvládnout. Utkání proti Tatranu se nám i přes prohru poměrně povedlo, naopak jsme herně propadli zejména ve druhé polovině zápasu s Black Angels. Nyní však budeme mít možnost po zbytek sezóny hrát proti tradičním juniorským rivalům a soustředit se dlouhodobou soutěž a rozvoj našich hráčů", dodává k úvodním utkáním juniorské ligy hlavní trenér Jaroslav Berka. 

Přehled účastníků KB ligy - skupina A:
ACEMA Sparta Praha UNYP, 1.SC Tempish Vítkovice, FBC Liberec, FBŠ Bohemians, Florbal Ústí, FbC Hradec Králové, PSN Tatran Střešovice, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, Florbal Chodov, Gullivers Brno, itelligence Bulldogs Brno, Black Angels

Přehled účastníků KB ligy - skupina B:
Florbal Chomutov, Sokol Pardubice, Technology Florbal MB, Hattrick Brno, FBC Štíři České Budějovice, Panthers Otrokovice, FBC Plzeň, Torpedo Havířov, FBŠ Slavia Plzeň, FBS Olomouc, Kanonýři Kladno, TJ Znojmo Laufen


Dále čtěte