PREVIEW: Tentokrát zase venku, Sparta jede dobýt Ostravu

Sparťané se v sedmém kole Tipsport Superligy vydají na východ Čech, kde se utkají s ostravským celkem FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Pražané se budou snažit vrátit se zpět k vyhrávání, jelikož posledně prohráli doma s Fbš Bohemians.

30. listopad -1
PREVIEW: Tentokrát zase venku, Sparta jede dobýt Ostravu

Ostravané, kteří jsou se šesti body v tabulce na desátém místě, zatím v letošním ligovém ročníku odehráli pět utkání, ze kterých vyhráli pouze dvě. Ve svých prvních třech zápasech Ostrava tápala a nevěděla si příliš rady. Nejdříve prohrála s Českou Lípou 4:6, následně dostala sedmibrankový příděl od Vítkovic a černou sérii dovršila Mladá Boleslav, která porazila Ostravany 6:3. Na výhru tak museli čekat až do čtvrtého kola, ve kterém na domácí půdě rozdrtili Znojmo 14:4. Hned v dalším ligovém kole si připsali další výhru, když porazili Brno těsně 4:3. Ostrava se tak veze na malé vítězné vlně, kterou si jistě bude chtít prodloužit i proti Spartě.

Sparta má za sebou o jedno utkání více než Ostrava. Sparťané ovšem v každém zápase podali dobrý výkon a i proti favoritům jako jsou například Chodov, nebo Mladá Boleslav, sahali po vítězství. Ta si připsali nakonec jen proti Znojmu a Liberci, který porazili až po nájezdech. Bod si Sparta připsala ještě v zápase s Brnem, kde prohrála po nájezdech. Nakonec tak mají ze šesti zápasů šest bodů a v tabulce jim patří jedenáctá příčka. Pro sparťany je výhra nesmírně důležitá, protože momentální umístění neodpovídá ambicím týmu.

Jistě můžeme čekat velmi svižný a tvrdý florbal, jelikož oba týmy mají velkou motivaci zvítězit. Doufejme, že to budou právě hráči Sparty, kteří si nakonec výhru odvezou.

Utkání je na programu v sobotu 7. října od 17:00 hodin v ČPP Aréna Ostrava.

Dále čtěte