Sparta v Brně vybojovala bod!

Zápas páteho kola Tipsport Superligy přinesl napínavý souboj mezi Spartou a Brnem. Velmi vyrovnané klání nakoec ovládlo Brno po samostatných nájezdech, sparťané si tak přivezou z Moravy pouze jeden bod.

30. listopad -1
Sparta v Brně vybojovala bod!

Oba celky začali zápas aktivně, hned od samého začátku si hráči na obou stranách vytvořili několik slibných příležitostí, žádnou ale nevyužili. Velmi blízko gólu se dostal ve 4. minutě brněnský Coufal, trefil ale pouze tyčku Benešovi brány. Na straně Sparty napodobil Coufala v 6. minutě Zouzal, jehož pokus skončil také na tyčce. V 7. minutě se už ale sparťané mohli radovat, prosadil se totiž Jan Marvánek, který využil zmatku před domácí brankou a otevřel skóre utkání. Brno se následně snažilo uklidnit hru a kombinovalo na sparťanské polovině. Brzy se dostalo do velké šance, sparťanský brankář ale včas zasáhl a vyškrábl míček z brankové čáry. Zanedlouho už ale míček v síti Sparty přeci jen skončil, když se prosadil Jiří Bauer, který srovnal na 1:1. Vyrovnané skóre ovšem nevydrželo dlouho. Ve 13. minutě poslal Brno do vedení David Coufal. Sparta následně hrála velmi rozvážně, Brno jí však komplikovalo rozehrávku agresivním napadáním. Sparta si alespoň vybojovala faul, když na trestnou lavici musel brněnský Coufal. Sparťané drželi v přesilovce balónek a byli velmi trpělivý. To se jim nakonec vyplatilo, jelikož na 2:2 vyrovnával Marek Koščo. V poslední minutě první třetiny přišlo ještě druhé vyloučení na straně Brna, tentokrát musel ze hřiště Artürs Jurševskis a dokonce na dlouhých pět minut za hrubost. To ale bylo v první třetině vše.

Sparťané začali druhou třetinu v početní výhodě a velmi rychle ji využili. Z levé strany pálil přesně Lukáš Ujhelyi a poslal Spartu do vedení 3:2. Brněnský hráč se ovšem do pole nevrátil, kvůli vysokému trestu na pět minut. Sparťané tak tlačili dál a po chvíli slavili znovu. Tentokrát propálil brněnského brankáře David Ježek. Další branku už ovšem sparťané v přesilové hře nepřidali. Ve 26. minutě přišlo první vyloučení na straně Sparty, když na dvě minuty musel na trestnou lavici Matěj Pruner. Brno si vytvořilo spoustu příležitostí, ale excelentní Beneš svůj tým podržel. Avšak chvilku po návratu Prunera už sparťanský muž v masce kapituloval. Na 4:3 snižoval Václav Černoch. Následovala spíše defenzivní část druhého dějství, ani jeden z týmů se totiž nedokázal dostat do závažnější příležitosti. Ve 34. minutě už se ale fanoušci branky dočkali. Domácí vyrovnali zásluhou Víta Hrubého na 4:4. Sparta ovšem dokázala rychle odpovědět, když se o minutu později prosadil Robert Košir a vrátil Spartě vedení. Sparťané si následně trochu zkomplikovali hru, jelikož Košir dostal dvouminutový trest za nadzvedávání hokejky. Brno na nic nečekalo a trestalo. Přesilovku velmi rychle ukončil Jurševskis gólem na 5:5. Potom se hrálo velmi vyrovnaně, střeleckou odmlku přerušil až ve 39. minutě brněnský Coufal a poslal svůj tým do vedení. Do konce druhé části utkání už se nic nestalo, Brno si tak nakonec odneslo do šatny vedení o jednu branku.

Začátek třetí třetiny byl velmi vyrovnaný, Brno nikam nespěchalo a kontrolovalo hru, mezitím co Sparta se nemohla dostat do větší gólové šance. Až po sedmi minutách hry jsme se dočkali branky. Z předbrankového prostoru se prosadil Jan Krejča a srovnal stav utkání na 6:6. V zápětí se Kejča ocitl v další velké šanci, bohužel ale trefil pouze břevno. Hra se přelévala ze strany na stranu, ani jedno z družstev nedokázalo výrazněji zatlačit svého soupeře, opět jsme tedy dlouho čekali na gól. Hra začal nabírat na obrátkách, obě mužstva se snažila překlopit skóre na svou stranu, ovšem brankáři se činili. Nikdo z hráčů však branku nevstřelil a skóre zůstalo vyrovnané 6:6. Utkání tak muselo rozhodnou prodloužení.

Hned v úvodu prodoužení měl slibnou šanci Pruner, jeho střela však byla zblokovaná. Brno následně sparťany zatlačilo a drželo je na jejich polovině, obranné řady Sparty však odolávaly. Následně ale zatlačila Sparta svého soupeře, ale ani ona se nedokázala prosadit a zápas tak dospěl do samostatných nájezdů.

Brno svůj první nájezd proměnilo, jmenovitě Miroslav Kladivo. Zouzal ovšem zkušeně odpověděl. Ve druhé sérii nejdříve brněnský hráč proměnil, následně ale Jan Krejča trefil pouze brankáře a Brno tak mohlo slavit výhru za dva body.

itelligence Bulldogs Brno - ACEMA Sparta Praha 7:6 po samostatných nájezdech

branky: 11. Bauer, 13. Coufal, 29. Černoch, 34. Hrubý, 36. Jurševskis, 39. Coufal - 7. Marvánek, 19. Koščo, 22. Ujhelyi, 23. Ježek, 35. Košir, 47. Krejča, rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka, vyloučení: 2:2, využití: 1:2, zásahy brankářů: Kuhn 18 - Beneš 26, po třetinách: 2:2, 4:3, 0:1, 0:0, diváci: 319

Dále čtěte