Jarda Boucník: Na florbale mám rád rivalitu a fair play k soupeřům!

Jarda Boucník se v loňské sezoně přidal k nadšeným rodičům, kteří chtějí Spartě pomoci v ještě lepší práci s mládeží. ,,Tady na Spartě panuje velmi přátelská atmosféra, které člověk snadno a rád podlehne. Jsme zkrátka jedna florbalová rodina," říká Jarda Boucník k působení na Spartě. Další rozhovor z rubriky Rodiče & Sparta je tu!

Sparta & Rodiče | 30. listopad -1
Jarda Boucník: Na florbale mám rád rivalitu a fair play k soupeřům!

Ahoj Jardo, jak jsi se k trénování dostal?

,,Oslovila mě nabídka výpomoci na schůzce rodičů pro přípravku v minulém roce. Mám to štěstí, že si mohu pracovní dobu částečně přizpůsobit mým potřebám, což je velká výhoda. Rozhodl jsem se to vyzkoušet, práce s dětmi mě baví a pokud to pracovní vytížení dovolí, budu pokračovat s trénováním i nadále."

Tvůj syn Tadeáš, který bude v letošní přípravce patřit k hlavním tahounům, se v současné době věnuje více sportům, zapojuješ se do tréninků i v jiném sportovním odvětví?

,,Ve volném čase se podílím na jeho tenisové přípravě, hlavně po kondiční stránce a dále jako mentální kouč na turnajích a zápasech. Věnuji se i Tedyho mladším sourozencům, snažím se u nich rozvíjet všestrannost, která je pro malé děti základem pro jakýkoliv další sportovní rozvoj. Naštěstí mají všichni kladný vztah ke sportu a takto strávené společné chvíle si moc užíváme."

V loňské sezoně jsi se objevil i na střídačce přípravky, jaký postoj na střídačce zastáváš?

,,Na turnajích se našim malým svěřencům snažím pomáhat jak to jen jde. Někdy jako hlavní trenér, někdy jako asistent."

Letos jsi se v létě objevil i na soustředění přípravky v Malé Úpě. Musíš mít florbal opravdu rád, když si dokážeš udělat čas na takovouto akci, je to tak?

,,Florbal mne od první chvíle nadchnul. Když přišla nabídka od šéftrenéra Jardy Berky možnosti zúčastnit se jako trenér, tak jsem neváhal. Soustředění se podle mého názoru více než povedlo a děti si, doufám, odvezly spoustu hezkých zážitků a zároveň zapracovaly na kondičce, florbalových dovednostech, posílily týmového ducha a vzájemně se více poznaly."

Sparťané tě mohou potkávat také na domácích zápasech ,,A" týmu, co na dosavadní průběh říkáš?

,,Letošní sezonu chlapi odstartovali lépe než minulý rok a snad jim to vydrží i nadále!" :-)