Sparta pod Ještědem vybojovala dva body! Rozhodnout musely nájezdy.

Ve čtvrtém kole Tipsport Superligy se jeli sparťané na sever Čech poprat o důležité vítězství s Libercem. Utkání dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých se jako jediný prosadil Milan Garčar a svému týmu vystřelil vítězství.

30. listopad -1
Sparta pod Ještědem vybojovala dva body! Rozhodnout musely nájezdy.

Sparťané nevstoupili do utkání příliš dobře, jelikož už po minutě a půl hry inkasovali. Do sparťanské sítě se trefil Kořínek a otevřel skóre. Sparta se pak dlouho dostávala přes libereckou obranu, nakonec se ale z dorážky prosadil Marvánek a vyrovnal na 1:1. Liberec hrál velmi rozvážně a trpělivost se hráčům vyplatila. V 9. minutě poslal Liberec zpět do vedení Ferdan. Chvilku na to oslabil svůj tým Matěj Pruner, který dostal dvě minuty za hrubost. Hráči Sparty tak museli bránit první zápasové oslabení. Liberec si vytvořil několik šancí, ale zužitkovat je nedokázal. Ve sparťanském dresu nejvíce zářil Beneš, který držel svůj tým ve hře. Liberečtí hráči převzali v utkání iniciativu a byli lepším týmem. Sparťané se snažili najít recept na obranu domácích, ta ale odolávala. V poslední minutě první třetiny stihla Sparta vyrovnat, po krásné kombinaci zakončoval z levé strany Robert Košir. To však bylo v první třetině vše.

Liberec hned po začátku druhého dějství držel míček a do ničeho moc Spartu nepouštěl. Z libereckého tlaku nakonec vypramenil faul sparťanů, přesněji Jana Marvánka, který dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka se nakonec Liberci povedla využít, když Radek Valeš propálil vše co mu stálo v cestě a poslal svůj tým do vedení 3:2. Sparťané se snažili najít rychlou odpověď, ale zrazovala je koncovka. Sparta ovšem nakonec vybojovala alespoň přesilovku. Tu velmi rychle využila, když zakončoval Robert Košir. Liberec působil na hřišti aktivněji, jeho střely však lítaly mimo branku, nebo končily u výborně chytajícího Beneše. Sparta toho využila a poprvé v zápase se dostala do vedení poté, co se po přihrávce Kalaše prosadil Krejča. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, oba celky měly své šance, nikdo z hráčů je však nedokázal přetavit v gól. Libereckým hráčům působil dost problémů skvěle chytající Beneš. Sparťanský muž v masce předváděl neuvěřitelné zákroky. Ovšem jeho liberecký protějšek se také nenechal zahanbit a držel svůj tým na dostřel. Hrálo se hodně nahoru a dolu, gól ale ovšem do konce třetiny nepřišel. Sparta si tak odnesla do šaten náskok jedné branky.

Třetí třetinu začal opět s míčkem Liberec, ale jako první udeřila Sparta. Dvoubrankový náskok sparťanů zařídil ve 42. minutě Lukáš Ujhelyi. Další zajímavou situaci přinesla až 46. minuta, ve které liberečtí hráči vstřelili kontaktní branku. Jan Šoltys prostřelil Martina Beneše a snížil na 5:4. Hrál se velmi vyrovnaný florbal, oba celky se snažili hrát takticky a držet míček na svých hokejkách. Ani jeden z týmů se dlouho nemohl dostat do větší šance, brankáři ovšem museli být stejně v pozoru. Sparťané kontrolovali hru, dobře bránili a za ničím se nehnali. Pak se ale nechal zbytečně vyloučit Marek Zouzal a Liberec svůj tlak, který si v přesilovce vytvořil, využil a v 58. minutě srovnal na 5:5 díky Lukáši Veselému. Několik vteřin před koncem základní hrací doby přišlo další vyloučení na straně Sparty. Jaroslav Jaroš dostal dvě minuty za nesportovní chování. Vyrovnané skóre vydrželo až do konce základní hrací doby.

Sparta začínala prodloužení pouze ve třech hráčích, mezitím co Liberec ve čtyřech, sparťané ovšem oslabení přečkali v pořádku. Více času v útoku strávil Liberec i ve zbytku nastaveného času, ale své šance měla i Sparta. Útočníci obou mužstev měli ovšem dost rozhozenou mušku. Gól nepadl a zápas tak musely rozhodnout nájezdy.

V první sadě nejdříve neproměnil svůj nájezd liberecký útočník a hned po něm i sparťanský. Ve druhém kole jako první promarnil svou šanci Liberec, když Beneš krásně zasáhl. Poté se rozjel Milan Garčar, trefil ale pouze tyčku. Liberečtí neuspěli ani ve třetím kole, ve kterém ovšem neuspěla ani Sparta. Beneš udržel neprůstřelnost i ve čtvrté sadě, tu hned potom ukončil Milan Garčar, když jako jediný proměnil svůj nájezd. Vystřelil tak Spartě důležité dva body.

FBC Liberec - ACEMA Sparta Praha 5:6 po samostatných nájezdech

branky: 2. Kořínek, 9. Ferdan, 26. Valeš, 42. Šoltys, 58. Veselý - 6. Marvánek, 20. Košir, 28. Košir, 31. Krejča, 42. Ujhelyi, rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil, vyloučení: 1:3, využití: 1:1, zásahy brankářů: Chyna 14 - Beneš 25, po třetinách: 2:2, 1:2, 2:1, 0:0, diváci: 193

Dále čtěte