Sparta doma nezklamala, porazila Znojmo vysoko 9:5!

V prvním domácím utkání sezony Sparta hostila Znojmo a v prvních dvou třetinách jsme sledovali vyrovnané klání. V poslední části jakoby se s góly roztrhl pytel, ve kterém měla více schováno Sparta. Ta totiž nakonec zvítězila 9:5 a připsala si první body do tabulky.

30. listopad -1
Sparta doma nezklamala, porazila Znojmo vysoko 9:5!

Sparťané začali utkání ve vysokém tempu a soupeře zatlačili, Znojmo se však velmi rychle oklepalo a hra se vyrovnala. Ve sparťanské brance se ale činil Beneš,  na druhé straně znojemský Hándl tolik práce neměl, jelikož Sparta nebyla přesná v koncovce. Hra se hodně přelévala ze strany na stranu, góly ale nepřicházely. V 9. minutě minutě prolomil střelecké mlčení znojemský Petr Číhal a poslal svůj tým do vedení 1:0. Znojmo následně nikam nespěchalo a pouze trpělivě bránilo. Sparťané se snažili najít recept na znojemský obranný blok a nakonec se to přeci jen podařilo. S trochou štěstí a tečí znojemského obránce překonal brankáře hostí Ondřej Svatoš a srovnal skóre. Střelci si poté opět vzali volno a kromě pár nepřesných, nebo zblokovaných střel se nikdo ke gólu nepřiblížil. Vyrovnaný stav vydržel až do konce první třetiny.

Začátek druhé třetiny probíhal velmi podobně jako začátek třetiny první. Sparťanům se ovšem podařilo přetavit své šance v gól, když ve 23. minutě skóroval Zeman. Ten svou střelu krásně umístil k tyči a poslal Spartu do vedení 2:1. Sparťané nepolevili a jednoznačně diktovali tempo hry, znojemský brankář ovšem držel naděje svého týmu. Znojmo sice občas zahrozilo, jako třeba ve 27. minutě Sláma, branku ovšem neohrozilo. Beneš se následně musel opravdu činit a nakonec kapituloval. Na 2:2 srovnal ve 29. minutě Milan Fridrich. Ve 31. minutě si Sparta zkomplikovala situaci vyločením Marka Košča, který dostal dvě minuty za sekání. V oslabení se sice v obrovské příležitosti ocitl sparťanský Ujhelyi, krásnou individuální akci ale k dokonalosti nedotáhl. Ve 34. minutě se po rychlé rozehrávce prosadil Jakub Procházka a Znojmo vedlo 3:2. O pár sekund později zahrozilo Znojmo znovu, Beneš si ale připravil famózní zákrok a šanci zlikvidoval. Ve 36. minutě vypálil z dálky Marvánek a jeho dělovka se zastavila až v síti Znojma. Spartě vyrovnávací gól dodal porci elánu a opět byla lepším týmem. Ve 39. minutě sehráli sparťané krásnou kombinaci na jejímž konci byl Lukáš Ujehlyi, který dostal Spartu do vedení 4:3. Do konce druhého dějství se už nic významného nestalo a Sparta si tak do šatny odnášela jednobrankové vedení.

Domácí vstoupili do závěrečné třetiny opět aktivněji a již od začátku kontrolovali hru. Nikam nespěchali a čekali na své šance. Znojmo brzy srovnalo krok, Sparta ale našla nejlepší možnou odpověď. Ve 46. minutě byl na brankovišti velice důrazný Svatoš a zvýšil na 5:3. O chvilku později ale přišlo druhé sparťanské vyloučení v zápase, když musel na trestnou lavici Marvánek. Oslabení se ale Spartě vydařilo,  když se Lukáš Ujhelyi nemýlil a už to bylo o tři góly. V 51. minutě se poprvé proti pravidlům provinili hráči Znojma, jmenovitě to byl Martínek, který dostal dvě minuty za bránění ve hře. Znojemští hráči ale přežili oslabení  a hned vzápětí se ocitli v obrovské příležitosti, Martin Beneš byl ale na svém místě. Znojmo si ovšem přerušilo vlastní tlak, když se zbytečně nechal vyloučit Procházka. Tentokrát už však Sparta trestala. Skvělou kombinaci zakončoval Košir a zvýšil na 7:3. V 55. minutě Znojmo stáhlo svou ztrátu na tři branky díky Milanu Fridrichovi. O pár sekund později udeřili hosté znovu, tentokrát se trefil Číhal. Znojmo následně zkusilo své štěstí bez brankáře, tento tah jim ale nevyšel. V 58. minutě trefil prázdnou branku Kalaš. O několik vteřin později Sparta dala druhý gól do prázdné klece, tentokrát Pruner. Skóre se už do konce zápasu neměnilo a Sparta si tak připsala první výhru do tabulky spolu se třemi body.

ACEMA Sparta Praha - TJ Znojmo Laufen CZ 9:5

branky: 13. Svatoš, 23. Zeman, 36. Marvánek, 39. Ujhelyi, 46. Svatoš, 48. Ujhelyi, 54. Košir, 58. Kalaš, 59. Pruner - 9. Číhal, 29. Fridrich, 34. Procházka, 55. Fridrich, 56. Číhal , rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý, vyloučení: 2:2, využití: 1:0, zásahy branky: Beneš 17 - Hándl 14, po třetinách: 1:1, 3:2, 5:2,

Dále čtěte