Sparta slaví 25 let, slavit se bude na klubovém plese!

Sparta v letošní sezoně oslaví krásných 25 let od svého založení. Oslava propukne v podobě klubového plesu 12. ledna 2018 v Kulturním domě Ládví. ,,Ples jsme zvolili jako netradiční způsob, kde se můžeme všichni společně potkat v trochu jiných kulisách než jsme zvyklí. Vnímám to trochu jako maturitní ples. Prošli jsme si dětstvím, pubertou a dospěli jsme na práh dospělosti. Bude to taková oslava toho, kam jsme za těch 25 let došli. A bude to zábavná oslava," říká k oslavě 25 let generální manažer Sparty Václav Culka ml.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Sparta slaví 25 let, slavit se bude na klubovém plese!

Psal se rok 1993 a spolu s ním se začala psát také historie florbalového klubu AC Sparta Praha, co se za tu dobu nejvíce změnilo? ,,Změnilo se úplně všechno, stejně jako celý florbal. Před čtvrt stoletím jsme začínali jako parta spolužáků ze střední školy. Dnes je Sparta organizací, ve které sportuje přes 500 lidí. Z koníčku pro pár nadšenců se stal opravdický sport," vzpomíná Václav Culka ml.

Jak dnes jeden ze zakladatelů vnímá florbalovou Spartu? ,,Klub dnes vnímám ze dvou perspektiv. Z té první vidím velkou skupinu dětí a jejich rodičů, pro které to celé děláme. Chceme, aby se děti nejen naučili dobře florbal, ale také to, aby pro ně Sparta byla i něčím víc, než jen místem, kam dochází na tréninky. A to samé platí i pro jejich rodiče. Druhý pohled je samozřejmě ten sportovní. Chceme, aby byla Sparta úspěšná a dosahovala velkých výsledků. Věříme, že tahle kombinace je ta pravá," říká Václav Culka ml. 

Sparťanský ples bude velkolepou oslavou, která by fanoušky a přátelé florbalové Sparty měla opět o něco více propojit. ,,Rádi na plese uvidíme kohokoliv, kdo má ke klubu vztah. Hráče A-týmu, partnery, lidi, kteří se o klub denně starají a hlavně rodiče dětí, bez kterých by naše úsilí nemělo smysl. Byl bych nejraději, kdyby na ples dorazili úplně všichni," říká s úsměvem generální manažer klubu a přidává své přání. ,,Spartě přeji, aby i v dalších letech patřila ke klubům, které udávají ve florbalu směr ve výchově hráčů, sportovní koncepci a v organizaci sportovních akcí. A hlavně si přeji, aby naše společná práce vedla nakonec k tomu, že začneme pravidelně sbírat medaile."

Sparťanský ples se uskuteční 12. ledna 2018 od 19:00 v Kulturním domě Ládví, kde účastníky plesu čeká nabitý program v podobě taneční zábavy, stepařských a tanečních vystoupení, tombola, freestyle florbalové vystoupení, založení klubu legend a další. 

Všichni jste na oslavu 25 let Sparty srdečně zváni.

Vstupenky na ples budou k zakoupení v klubovém fanshopu už 17. září na prvním domácím utkání Sparty.

Cena vstupenek:

1) vstupenka na sezení - 450 Kč

2) vstupenka na stání - 220 Kč.




Dále čtěte