Elévové odcestovali na první letošní turnaj do západočeské metropole, odkud také odjížděli s pohárem

První akce v nové sezoně. A hned první místo! Sparťanští elévové ovládli víkendový turnaj v Plzni, ve finále si poradili 11:4 s Tatranem Střešovice, celkově zaznamenali za čtyři vítězné zápasy skvělé skóre 44:5.

30. listopad -1
Elévové odcestovali na první letošní turnaj do západočeské metropole, odkud také odjížděli s pohárem

Turnaj pořádal klub FBC Plzeň, celkem se ho v kategorii elévů zúčastnilo šest klubů. Vedle Sparty ještě domácí Plzeň, Sport Klub Klatovy, Tatran Střešovice, Tachov a Sport Klub Klatovy mladší žákyně.

Naši elévové hned od začátku ukázali sílu, ve skupině nejdříve porazili Klatovy 18:0, potom domácí klub FBC 8:1. V podobném duchu pokračovali i v neděli, kdy byly na programu zápasy play off. Nejdříve nastoupili proti Tachovu, po prvním poločasu to bylo 1:0, protože úporně hrající soupeř vsadil na osobní obranu. „Chvíli trvalo, než se kluci přizpůsobili, ale potom se zase rozjeli,“ říkal trenér Radek Križko. Takže nakonec vyhráli 7:0.

Ve finále se Sparta, v níž se promixovali jak kluci z Podvinného mlýna, tak Barrandova, postavila proti Tatranu a nakonec z toho byla jednoznačná záležitost – triumf 11:4. Celkově tedy elévové zvládli turnaj s báječným skóre 44:5.

„Pochopitelně mám radost. Hlavně z toho, jak se klukům dařilo kombinovat, přihrávali si, hledali si volné prostory. To je klíč k úspěchu,“ říkal kouč Križko, který do sestavy zařadil i několik kluků z přípravky, tedy ročníku 2008. „I oni se rychle adaptovali, takže prostor dostali úplně všichni,“ dodal Križko, který řadu hráčů ze současných elévů vede už od doby, kdy florbalku chytili poprvé do ruky. Takže kombinační hru plnou přihrávek a gólů do odkryté branky mají v krvi.

 

Sestavy Sparty: Josef Krejča – Natálie Kováčová, David Janda, Matěj Kopřiva, Tomáš Kuchyňka, Adam Roháč, David Rozhon, Oskar Šach, Tobiáš Tůma, Jan Urych, Filip Volf, Jan Krejča, Matyáš Malkus, Lukáš Mitera, Kosťa Šlosar