Děti se letos mohou těšit na usměvavé fyzioterapeutky!

Stejně jako loni tak i letos budou na Spartě působit dvě velmi sympatické fyzioterapeutky Vendula Nechvátalová a Michaela Hricková, které budou k dispozici v podobě fyzio konzultací všem hráčům Sparty. Veškeré informace o letošních konzultacích najdete v krátkém rozhovoru.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Děti se letos mohou těšit na usměvavé fyzioterapeutky!

Na úvod rozhovoru jsme museli zjistit, čím to je, že na Spartě působí dvě mladé a velmi šikovné fyzioterapeutky. ,,To se musíte zeptat vedení. Každopádně, milé prostředí Sparty si asi žádá milé terapeutky," shoduje se Vendy s Míšou. 

Děti a rodiče se letos mohou na konzultace opravdu těšit. ,,Děti čeká přátelský individuální přístup a hlavně novější zásoby cviků," říkají s úsměvem děvčata. Cílem konzultací je první pomoc při náznaku problému pohybového aparátu, ale také problémům včas předejít. ,,Cílem konzultací, stejně jako loňský rok, je pomoc při řešení úrazů či potížím s pohybovým aparátem. Zároveň fungujeme jako "rozcestí", zda je s daným problémem potřeba vyhledat lékaře či stačí doporučená cvičení. Dále se zaměřujeme na kompenzaci jednostranné zátěže a prevenci vadného držení těla. Fungujeme pro všechny věkové kategorie včetně rodičů," přibližují svou práci terapeutky.

Určitě přijďte včas, můžete tak předejít velkým problémům. ,,Děti a rodiče nás mohou vyhledat z preventivních důvodů. Tím více jsme schopni předcházet některým zraněním nebo chybným stereotypům," upozorňuje Vendy s Míšou.

Jak rodiče mohou své děti na konzultace přihlásit? ,,Přihlášení je jednoduché. Stačí na členské sekci vyhledat složku FYZIO, kde budou v nejbližších dnech vypsané dané termíny pro Podvinný Mlýn a Barrandov. Poté si vyberete nabízený čas a zapíšete se jménem. Poté už jen stačí sledovat, zda nenastala nějaká změna a v daný den přijít na konzultaci s ručníkem a sportovním oblečením. Konzultace trvá dvacet minut a probíhá na hale v blízkosti hrací plochy," upřesňují fyzio konzultace terapeutky.

První fyzio konzultace budou probíhat už začátkem října!


nem. Poté u

ž

jen sledovat jestli není n

ě

jak

á

zm

ě

na a v daný den p

ř

ij

ít na konzultaci s

ru

č

kem a sportovním oble

č

en

ím. Konzultace trvá 20 minut a probíhají v

bl

ízkosti hrací plochy

ti hrací plochy