Střelci jako utržení ze řetězu, Sparta padla v přestřelce 6:7

První ligové utkání Sparty přineslo neuvěřitelnou podívanou. Zdánlivě ztracený zápas, dokázali sparťané nevídaně zdramatizovat a sahali po vyrovnání. Nakonec ale podlehli Chodovu 6:7.

30. listopad -1
Střelci jako utržení ze řetězu, Sparta padla v přestřelce 6:7

Sparťany čekala v prvním ligovém utkání velká výzva, když se postavili proti úřadujícím mistrům z Chodova. Domácí Chodov začal utkání aktivněji, ale ve 3. minutě ho zbrzdilo vyloučení. Sparta si ovšem s přesilovkou příliš dobře neporadila, jelikož nedokázala výrazněji ohrozit branku domácích. V 6. minutě jsme se dočkali prvního gólu, bohužel ale na straně Chodova. Mikeš byl velmi důrazný na brankovišti a otevřel skóre zápasu. Spartu sice inkasovaný gól nabudil, ale v 16. minutě dostal dvě minuty Košir a chodovští trestali. Ondrušek po krásné kombinaci zvýšil na 2:0. Krátce na to přišlo další vyloučení na straně Sparty a hned na to další, tentokrát na obou stranách. Za Chodov šel zchladit hlavu Matějčík, za Spartu Pruner. Byli jsme tak svědky velmi nezvyklé přesilové hry 4 na 3. v 19. minutě Chodov udeřil znovu a odskočil na rozdíl tří branek. Víc už se toho ale v první třetině nestalo.

Druhou třetinu začaly oba celky klidněji a domácím to přineslo ovoce. Na 4:0 zvýšil Marek Vávra. Sparta se snažila najít odpověď, naneštěstí ale Kalaš v dobré příležitosti netrefil míček. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, ale ve 28. minutě přišla další rána. Koutný zvyšoval už na 5:0. Sparta se pohybovala nad propastí, ale zachránil ji Robert Košir, když snížil na 5:1. Spartě svitla naděje, kterou ještě přiživil Jan Marvánek, který ve 30. minutě snížil na 5:2. Ve 32. minutě se dostal do velké šance Kareš, ale brankáře domácích nepřekonal. O minutu později Spartu přibrzdilo další vyloučení, ale netrvalo dlouho a Chodov musel také do čtyř hráčů. Po návratu Zouzala udělala Sparta další důležitý krok k vyrovnání, když Svatoš snížil na 5:3. Třetina se dohrávala střídavě v plném počtu, nebo oslabení, nic výraznějšího se ale už nestalo.

Vstup do poslední třetiny měla Sparta naprosto famózní. Už po 51 sekundách hry se prosadil Marek Koščo a snížil na 5:4. Ve 44. minutě se ovšem dostal ke slovu zase Chodov a Strnad vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. To ale domácím dlouho nevydrželo, Sparta se nevzdala a zásluhou Košira byla zpět ve hře. Střelci jako by se utrhli ze řetězu, o minutu později už to totiž bylo zase o dva góly. Na 7:5 zvýšil chodovský Ondruška. Kanonádu přerušil až Beneš, který ve sparťanském brankovišti doslova čaroval. Ve 49. minutě se mohli sparťanští fanoušci opět radovat, když se v brejku nemýlil Krejča a snížil na 7:6. Chodov následně uklidnil hru a utkání kontroloval, když už se Sparta dostala do šance, její střelecké pokusy byly nepřesné. Pohrozil třeba Ujhelyi, míček ale nezkrotil. Na druhé straně byl nebezpečný Matějčík, sparťanský maskovaný muž ale držel naději na vyrovnání. Minutu a půl před koncem základní hrací doby Sparta zkusila své štěstí bez brankáře a okamžitě si vytvořila patřičný tlak. Bohužel ale nakonec branku nevsítila a nedotáhla dokonce skvělou stíhací jízdu. Chodov tak po vítězství 7:6 nakonec bral tři body.

FAT PIPE Florbal Chodov - ACEMA Sparta Praha 7:6

branky: 6. Mikeš, 17. Ondrušek, 19. Mikeš, 25. Vávra, 28: Koutný, 44. Strnad, 45. Ondruška - 29. Košir, 30. Marvánek, 36. Svatoš, 41. Koščo, 44. Košir, 49. Krejča, rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek, vyloučení: 4:5, využití: 2:1, zásahy brankářů: Barák 8 - Beneš 22, po třetinách: 3:0, 2:3, 2:3, diváci: 433

Dále čtěte