PREVIEW: Ligový kolotoč začíná, Sparta vyzve úřadujícího mistra!

Nový ligový ročník je po dlouhém čekání opět tady a hned druhé kolo nabídne velmi atraktivní zápas. Sparťané se utkají s Chodovem, vítězem posledních dvou sezón a jedním z největších aspirantů na titul. Liga pro Spartu startuje v pondělí 4. září.

30. listopad -1
PREVIEW: Ligový kolotoč začíná, Sparta vyzve úřadujícího mistra!

Sparťany čeká premiéra v ligové sezoně 2017/2018 a jelikož se první kolo ligy ve znamení souboje Sparty a Mladé Boleslavi odkládá, sparťané odstartují ligu soubojem druhého kola proti loňskému mistrovi z Jižního Města.

Dobrý vstup do nadcházejícího ročníku bude pro oba dva týmy klíčový. Chodov chce ligový primát obhájit, mezitím co Sparta chce napravit minulou sezonu a dosáhnout na příčky, zaručující play-off. K tomu by měl pomoci také nový trenér Ondřej Kašpárek a největší letní posila Milan Garčar. Chodov letos i přes návrat Toma Ondruška nebo Ondřeje Mikeše a dlouholetou oporu Tatranu Michala Podhráského rozhodně pozná absenci svých loňských tahounů Miloše Tyla a Patrika Dóži, kteří v této sezoně dres Chodova oblékat nebudou. V bráně by měl za normálních okolností nastoupit Jan Barák, ale kvůli svalovému zranění je jeho start nejistý. ,,Na zápas s Chodovem se těším, je to pěkně dlouho, co jsem odehrál poslední ligový zápas. Cítím, že jsme letos dobře připraveni," říká k prvnímu zápasu Sparty Ondřej Svatoš.

Sparťané se v přípravě představili na několika turnajích, za zmínku rozhodně stojí první ročník Bohemia Trophy, kde v konkurenci zahraničních týmů sparťané podali velmi solidní výkon. Mnohé fanoušky mohl zaskočit výkon Sparty na Czech Open. Tento turnaj byl pro Spartu varovným a ukázal, na čem je koncem léta třeba zapracovat. 

Pro Spartu bude zápas s Chodovem premiérou, Chodov si svou premiéru odbyl tento čtvrtek v Brně, kde se velmi nadřel pro zisk dvou bodů. Překvapí ambiciózní tým Sparty loňského mistra? Přijďte se podívat, každý sparťan bude mít vstup zdarma, pokud u vchodu Sportovní haly Jižní Město vysloví heslo MY JSME SPARTA.

Zápas bude také vysílat ČT SPORT, liga pro Spartu začíná 4. září od 18:00 hodin.

Dále čtěte