Mysleli jsme, že se vše zvládne samo, říká Kašpárek

Sparta po dobře odehraném prvním ročníku Bohemia Trophy nastoupila ke svému dalšímu přípravnému turnaji. Czech Open se Spartě nevyvedl a sparťané rozhodně nezopakovali poctivý výkon, který mohli fanoušci vidět v průběhu léta. ,,Do Czech Openu nastoupila polovina týmu s pocitem, že se vše zvládne samo, snadno a bez práce, když nám to tak šlo na Bohemia Trophy. Jenže takhle to nefunguje a za zásluhy nám nikdo nic nedá," dodává k turnaji trenér Ondřej Kašpárek.

30. listopad -1
Mysleli jsme, že se vše zvládne samo, říká Kašpárek

Sparta zahájila turnaj proti silnému soupeři z Finska, tým EraViikingit se probojoval až do samotného semifinále, kde podlehl výborně připravenému Falunu vysoko 1:8. Sparta s tímto soupeřem inkasovala celkem šest branek a pouze individuální akce Prunera zajistila jediný vstřelený gól Sparty. Jarda Jaroš se po utkání nechal slyšet, že Spartě tento zápas otevřel oči a uznal, že Fini Spartu přehráli ve všech směrech. K druhému zápasu Sparta nastoupila proti Brnu, které ve svém prvním zápase ve skupině remizovalo s Mladou Boleslaví 3:3. 

Sparta měla co napravovat, Brno však hrálo chytře a počkalo si na chyby sparťanů, které dokázalo několikrát po sobě potrestat. Skóre se zastavilo na výsledku 2:7 pro Buldoky. Druhý den Spartu čekal další nepříjemný soupeř v podobě Mladé Boleslavi. Sparťanům nechyběla chuť vítězit a nasazení se s prvním dnem turnaje nedalo srovnat. Výhra bohužel ani napotřetí nepřišla. ,,Byly to opět chyby útočníků ve středním pásmu, kde jsme nechávali soupeřům balónky jak na zlatém podnose," dodává k porážce s Mladou Boleslaví Kašpárek. 1/16 finále proti Tatranu vypadalo o dost lépe a zápas měl skvělé tempo. Sparta měla spoustu příležitostí odskočit do několikabrankového vedení. V závěru zápasu to ale byla právě Sparta, kdo musel dotahovat a srovnat skóre. Zápas dospěl až k samostatným nájezdům, kde byl šťastnějším týmem střešovický Tatran. 

Může se zdát, že týmu chyběly opory jako je Garčar, nebo Bína. Trenér Ondřej Kašpárek v tom ale neviděl hlavní důvod neúspěchu. ,,Chyběla zodpovědnost a převládal alibismus. Hlavní důvod tedy nevidím v absenci zmiňovaných tahounů." V průběhu turnaje se na hrací ploše představilo několik juniorů, ať už to byl Jan Lang, nebo Marek Veselý. ,,Sestavou jsme zamíchali zejména po výbuchu s Brnem jako varovné znamení pro kluky, že nemá nikdo nic jisté. Kdyby nám to fungovalo jako švýcarské hodinky, nebylo by třeba do sestavy zasahovat." Většina zápasů se zlomila v druhém poločase, čím to? ,,Akorát bych se opakoval. Pokud neodmakáme každou vteřinu tvrdou prací, tak to bude vypadat přesně jako na tomto turnaji. Kluci si musí uvědomit, že pokud tomu nebudou dávat maximum co umí, tak nemají nic jistého, stejně jako já. V zápase s Tatranem se to všechno začalo zvedat, tak věřím, že si to kluci, třeba průvanem v sestavě, uvědomili," dodává Kašpárek a ví, že je třeba vrátit se k tomu, co fungovalo. ,,Musíme se v hlavách vrátit k tomu, co nám fungovalo v průběhu léta. Dostali jsme všichni pohlavek a varovné znamení. To hlavní přijde s ligou. Tam už ale není prostor na reparát."

Výsledky zápasů mužů na Czech Open 2017:

ACEMA Sparta Praha vs. EraViikingit - 1:6

ACEMA Sparta Praha vs. Bulldogs Brno - 2:7

ACEMA Sparta Praha vs. Florbal MB - 3:7

ACEMA Sparta Praha vs. Tatran Střešovice - 2:3 sn

Dále čtěte