Sparta na Czech Open končí, podlehla Tatranu v nájezdech

Sparťané se v prvním kole vyřazovacích bojů utkali se střešovickým Tatranem. I když podali svůj nejlepší výkon na turnaji a Tatran v základní hrací době přehráli, na turnaji bohužel končí.

30. listopad -1
Sparta na Czech Open končí, podlehla Tatranu v nájezdech

Sparťané hned ve svém prvním utkání ve vyřazovacích bojích narazili na silný Tatran, ale byla to Sparta, kdo se dostal do první velké šance. Branka však bohužel nepadla. Sparta sice tatranské hráče přehrávala, ale stejně jako v předešlých utkání jí trápilo zakončení. Své šance měli Zouzal nebo Jaroš, ani jeden ovšem neskóroval. Ani hráčům Tatranu se ale střelecky nedařilo, do vážnější situace se dostal až Komárek ve 12. minutě, míček do branky ale nedostal. Tatran postupně převzal iniciativu, ale nedařilo se mu propracovat se přes kompaktní obranné řady Sparty. Pozornost fanoušků si ovšem pro sebe uzmul skvěle chytající Beneš. Sparťanský brankář předváděl famózní zákroky a doháněl hráče Tatranu k zoufalství. Bezbranková remíza do konce prvního poločasu přetrvala, zápas tak zůstal otevřený.

Druhý poločas už konečně branku přinesl, a to hned v první minutě. Po závaru před brankou se z levé strany prosadil sparťanský Michal Kareš a poslal svůj tým do vedení 1:0. Netrvalo ale dlouho a skóre bylo zase vyrovnané. Míček doslova dotlačil do branky Pavel Jankulár a Tatran srovnal na 1:1. Ve 22. minutě se tatranští dostali do vedení, když Svačinka vstřelil gól na 2:1. Ve 27. minutě přišlo první vyloučení zápasu, bohužel však na sparťanské straně. Dvě minuty za nedovolené vráženín dostal Jakub Marvánek. Sparta naštěstí oslabení zvládla a držela se stále na rozdíl gólu. Ve 32. minutě na hřišti vzplály emoce, Marvánek si ale zjednal před brankovištěm respekt, když chránil sparťanského brankáře. O minutu později se podařilo i vyrovnat, s pořádnou dávkou štěstí dopravil míček do sítě Krejča a vyrovnal stav utkání na 2:2. Skóre se do konce druhého poločasu už nezměnilo, zápas tak musely rozhodnout nájezdy.

V samostatných nájezdech byl nakonec úspěšnější Tatran, když Langer proměnil i svůj druhý nájezd. Za Spartu byl úspěšný pouze Svatoš hned v první sérii.

Tatran Omlux Střešovice - ACEMA Sparta Praha 3:2 po samostaných nájezdech

branky: 21. Jankolár, 22. Svačinka - 21. Kareš, 33. Krejča, vyloučení: 0:1, využití: 0:0, zásahy brankářů: Rebro 15 - Beneš 14, po poločasech: 0:0, 2:2, nájezdy 2:1