Ani proti Boleslavi to nevyšlo, Sparta prohrála 3:7

I na potřetí sparťané museli zkousnou porážku, když i přes velmi snaživý výkon prohráli s Mladou Boleslaví 3:7. Spartě se dlouho dařilo se středočeským týmem držet krok, ve druhém poločase ovšem boleslavský celek strhnul zápas na svou stranu.

30. listopad -1
Ani proti Boleslavi to nevyšlo, Sparta prohrála 3:7

V posledním utkání ve skupině se sparťané postavili proti silné Boleslavy a vstup do utkání jim vůbec nevyšel. Už ve 2. minutě inkasovali z hole Tomáše Nováka. Boleslav pokračovala ve vysokém tempu, a tak jsme se brzy dočkali prvního vyloučení. Za držení dostal dvě minuty Eckhardt, trest za něj však odseděl Lang. Sparta však své oslabení zvládla. V 9. minutě se dostal do skvělé příležitosti sparťanský Ujhelyi, trefil ale pouze tyč. Ve 14. minutě zápasu se početní výhody dostalo i sparťanským hráčům. Na dvě minuty putoval na trestnou lavici boleslavský Jiří Curney. Sparta svou příležitost nepromarnila a Jan Marvánek srovnal na 1:1. V 18. minutě se však Boleslav vrátila zpět do vedení, když krásnou kombinaci zakončil Bouška. Zbytek prvního poločasu už žádný gól nepřinesl, Sparťané i přes skvělý výkon ztráceli na Boleslav jednu branku.

Hned od začátku druhého poločasu Mladá Boleslav kontrolovala hru a sparťané čekali na svou šanci. Spartu ale několikrát udržel ve hře skvěle chytající Eckhardt. Ve 26. minutě se už ale Boleslav radovat mohla. Po střele Pluhaře pomohla míčku lehká teč a bylo to 3:1. O tři minuty později už Boleslav vedla o tři branky. Přesně pálil Tomáš Chroust. Sparťanům opět nevycházela koncovka ale ve 31. minutě se konečně dočkali. Po lehkém zaváhání Rytycha snížil na 4:2 Ondřej Svatoš. Sparta se snažila vstřelit kontaktní branku, ve 35. minutě byl velmi blízko gólu Krejča, ale opět zazvonila jenom tyčka. V průběhu 37. minuty se ale sparťanské obraně nepodařilo uhlídat Tomáše Chrousta, a tak to bylo zase o tři góly. Dvě minuty před koncem zápasu ještě zkompletoval hattrick Tomáš Chroust a zvýšil na 6:2. Boleslav v poslední minutě poněkud kuriózně zvolila hru v šesti, ale po zaváhání na půlce ji za to potrestal Jan Krejča, který už jen kosmeticky upravil skóre na 6:3. Boleslav si zbytek zápasu pohlídala a brala výhru 7:3. Sparťané bohužel museli zkousnout i třetí prohru v řadě.

Sparta dnes odehraje 1/16 finále proti vítězi z duelu Tatran Střešovice vs. Panthers Otrokovice. Spartu můžete přijít podpořit na Vinohrady od 18:30 hodin!

Technology Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha 7:3

Branky: 2. Novák, 18. Bouška, 26. Pluhař, 29. To. Chroust, 37. To. Chroust, 39. To. Chroust, 40. Gruber - 15. Marvánek, 31. Svatoš, 40. Krejča, rozhodčí: Niklas Eberstein - Urban Henrixon, vyloučení: 1:1, využití: 0:1, zásahy brankářů: Rytych 11 - Eckhardt 12, po poločasech: 2:1, 5:2