Sparťané si i přes dobrý výkon připsali další prohru, nestačili na Brno

Ani ve druhém zápase ve skupině tradičního turnaje Czech Open se Spartě nepodařilo zvítězit, i přes výborný vstup do zápasu nakonec Brnu podlehla. Sparťané nepodali vůbec špatný výkon, zradila je ovšem koncovka a tak si Brno odváži výhru 7:2.

30. listopad -1
Sparťané si i přes dobrý výkon připsali další prohru, nestačili na Brno

Ve svém druhém zápase na Czech Open se Sparta utkala s Brnem a už v první minutě se sparťané mohli radovat. Z levé strany přesně pálil Ježek a poslal Spartu do vedení 1:0. Brno se snažilo vrátit úder, ale sparťanský brankář byl jako skála. Ve 4. minutě už ovšem kapituloval a Brno srovnalo na 1:1. Hra se následně trochu uklidnila, ani jeden z týmů se nedostal do vážnější šance. Nakonec jsme se ale přeci jen dočkali, když Krejča vrátil Spartě vedení. V 11. minutě se ale skóre vrátilo zpět do vyrovnaného stavu, poté co se prosadil Lukáš Mráz a vstřelil branku na 2:2. Sparta byla aktivnějším týmem, bohužel se jí ale nedařilo proměňovat své šance. Ve 14. minutě musel odejít zchladit hlavu brněnský Sládeček a na Spartu čekala přesilovka. V té ale nakonec sama inkasovala a Lukáš mráz svým druhým gólem poslal Brno do vedení 3:2. Do konce prvního poločasu se už nic významného nestalo, Brno si tak do šaten odneslo vedení 3:2.

Druhý poločas začal velmi aktivní hrou na obou stranách. Sparťané se snažili dotáhnout manko, mezitím co Brno naopak navýšit svůj náskok. Sparťany ovšem několika zákroky podržel Beneš, na druhé straně Kuhn tolik zasahovat nemusel, jelikož sparťanské střely lítaly převážně vedle. Až ve 28. minutě se po skvělém napadání ocitl sám před branou Lukáš Ujhelyi, brněnský muž v masce byl ale pozorný. Ve 30. minutě se Brnu podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když míček uklidil do prázdné klece Josef Žižka. Ve 33. minutě zasadilo Brno další citelný úder potom co Lukáš Mráz dokonal hattrick a zvýšil na 5:2. Spartě se i přes veškerou snahu nedařilo a góly bohužel dávalo Brno. Ve 35. minutě se prosadil Lukáš Bauer. V průběhu 37. minuty musel ze hřiště Hauser a Sparta hrála druhou přesilovku v zápase. Využít se jí ale nepodařilo, naopak to byl Hauser, který po svém návratu navýšil náskok Brna na 7:2. Brno si závěr zápasu pohlídalo a sparťané museli skousnout prohru i ve svém druhém utkání.

Zítra Spartu čeká poslední zápas ve skupině proti silné Boleslavi, zápas startuje v 10:40 v hale na Vinohradech.

Itelligence Bulldogs Brno - ACEMA Sparta Praha 7:2

Branky: 4. Černoch, 11. Mráz, 16. Mráz, 30. Žižka, 33. Mráz, 35. Bauer, 39. Hauser – 1. Ježek, 8. Krejča, rozhodčí: T. Kirjonen – J. Sirkka, vyloučení: 2:0, využití: 0:0, zásahy brankářů: Kuhn 11 - Beneš 7, po poločasech: 3:2, 4:0