Sparta silného soupeře nepřehrála, EräViikingit vítězí 6:1

Sparťané na úvod Czech Open přivítali na domácí půdě finský celek EräViikingit Helsinki. Zápas se hrál ve vysokém tempu, Sparta ale na vítězství nedosáhla a loňskému vítězi podlehla 6:1.

30. listopad -1
Sparta silného soupeře nepřehrála, EräViikingit vítězí 6:1

V prvním utkání prestižního turnaje Czech Open se sparťané postavili proti finskému celku EräViikingit Helsinki. Finové začali aktivně, ale přes kompaktní sparťanskou obranu se nemohli propracovat do vážnější šance. Až ve 4. minutě finští hráči zahrozili, na brankové čáře naštěstí zaskočil za brankáře Ježek. Rozhodčí ovšem následně nařídil trestné střílení a finský Miko Kailala se nemýlil. Sparťané se snažili hrát aktivně, ale v 6. minutě přišla studená sprcha. Po krásné kombinaci Roni Laasonen zvýšil do prázdné branky na 2:0. Brzy přišla další rána a Miko Kailala svým druhým gólem v zápase zvýšil už na 3:0. V 11. minutě se dostal do první velké sparťanské příležitosti Krejča, branku ale minul. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, ale zejména sparťanský maskovaný muž se činil. Sparťané se snažili dohrát poločas v klidu, ale 10 sekund před koncem zvýšil na 4:0 Kukkola. Přesto že Sparta nebyla horším týmem, finové si do druhého poločasu odnesli 4 brankový náskok.

Druhý poločas začala Sparta ve velkém stylu. Po nádherné individuální akci se prosadil Matěj Pruner. Nejdříve se proháčkoval finskou obranou a pak dokázal překonat finského brankáře a snížil na 4:1. Sparťanům vstřelená branka dodala elánu, ale Finům se podařilo uklidnit hru a brzy začali znovu hrozit. Eckhardt ovšem držel Spartu ve hře. v 29. minutě měl blízko ke gólu Kareš, finská obrana ale situaci zvládla. O minutu později přišel pátý finský gól z hokejky Janne Salonena. Sparťanům se stále nedařilo najít účinný recept na finskou obranu, která hrála ve velké pohodě. Až ve 36. minutě se dostal před finského brankáře Pruner, branku ovšem minul. Finové ale našli nejlepší možnou odpověď, když se ve 37. minutě prosadil po druhé v zápase Kukkola. Sparta se v závěru poločasu snažila ještě vstřelit jednu branku, ale skóre už se nezměnilo a finský celek zvítězil 6:1.

ACEMA Sparta Praha vs. EräViikingit Helsinki 1:6

branky: 22. Pruner - 4. Kailala, 6. Laasonen, 8. Kailala, 20. Kukkola, 30. Salonen, 37. Kukkola, rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc , vyloučení: 0:0, využití: 0:0, zásahy brankářů: Eckhardt 10 - Laakso 4, po poločasech: 0:4, 1:2

Dále čtěte