První soustředění úspěšně za námi! Pomalu vyhlížíme druhý turnus!

Soustředění juniorů, dorostenců, starších žáků a ženské složky proběhlo v termínu 1.-6. srpna v Králově Dvoře.

30. listopad -1
První soustředění úspěšně za námi! Pomalu vyhlížíme druhý turnus!

Všichni hráči a hráčky úspěšně zvládli mnohdy i velmi náročný program za doprovodu vydatné dávky slunečních paprsků. ,,Akci hodnotíme pozitivně, zároveň musíme dodat, že zlepšení bylo za těch pět dnů u mnoho hráčů a hráček opravdu znát," shodují se trenéři v čele s Jaroslavem Berkou, sportovním manažerem Sparty.

První turnus proběhl ve skvělém sportovním a přátelském duchu napříč všemi kategoriemi, třešničkou na dortu byla očekávaná návštěva mužského ,,A" týmu, který do Králova Dvora zamířil v sobotu a podílel se tak svou účastí na chodu soustředění. Vyvrcholením návštěvy bylo přátelské utkání proti juniorům, které nabídlo parádní akce na obou stranách. Vítězství 8:6 si připsal zkušenější tým Ondřeje Kašpárka, ale junioři se opravdu neměli za co stydět, naopak, vyslechli si chválu. ,,Juniory za dnešní výkon a přístup k zápasu musím opravdu pochválit, hráli chytře a prezentovali se rychlou a agresivní hrou, která nás v jistých momentech zaskočila," dodává k přátelskému utkání Marek Zouzal.

Kdo si soustředění užil na maximum byli rozhodně brankáři, kterým se celých pět dnů věnoval trenér brankářů Daniel Wertheim. ,,Pro gólmany bylo soustředění opravdu náročné, tři halové tréninky denně doplněné individuálními cvičeními pro brankáře není nic jednoduchého, když se pozastavíme nad tím, jaké teploty v průběhu soustředění panovaly, nezbývá nic jiného než brankáře pochválit. Vyzdvihl bych výkony zejména Marka Macíka, Patrika Zítky a Filipa Čermáka, kteří poctivě makali celé soustředění. Svými výkony mě překvapil také mladý brankář Julian Šabler," dodává Dan Wertheim.

Poslední den soustředění byl ve znamení přátelského turnaje pro všechny kategorie. V turnaji elitních družstev se objevil také tým trenérů, který byl tvořen zkušeným Radkem Skaličkou a Jaroslavem Berkou, roli střelce v tomto týmu vzal Petr Bína, kterému přesně nabíjel Oliver James Thompson a v bráně se objevil Dan Wertheim. Turnaj nabídl zajímavé momenty. Finále musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které v druhé sérii zvládl lépe tým trenérů a právem tak obsadil první místo.

Po krátké pauze do Králova Dvora opět zamíří početná skupina sparťanů. V termínu 15.-20. srpna zde proběhne soustředění elévů a mladších žáků a opět nás čeká skvělých pět dnů florbalu! 

Dále čtěte