Poměrně vyrovnané utkání, dobře zvládnuté díky hernímu systému, říká Garčar!

Úvodní zápas na Světových hrách českému týmu nevyšel dle představ. V průběhu zápasu Češi pomýšleli na výhru, bohužel, štěstí se ke konci utkání přiklonilo na stranu favorizovaného Finska. Češi tak v úvodu Světových her musí přijmout těsnou prohru 2:4. Milan Garčar nám přiblížil průběh zápasu.

30. listopad -1
Poměrně vyrovnané utkání, dobře zvládnuté díky hernímu systému, říká Garčar!

Gary, jak by jsi hodnotil zápas proti Finsku?

,,Poměrně vyrovnané utkání, dobře zvládnuté díky hernímu systému. Měli jsme několik dobrých příležitostí, ať už v průběhu nebo při hře v šesti, ale bohužel jsme šanci na vítězství nevyužili."

Co jste si říkali v průběhu přestávek mezi třetinami, vládla v týmu pozitivní nálada díky tomu, jak se zápas vyvíjel?

,,Jen jsme si zopakovali hlavní body naší hry, skóre bylo vyrovnané, nebylo třeba dělat výrazné změny."

Mohl být český tým zaskočen z toho, že s Finy dokázal držet krok a mnohdy byl i lepším soupeřem?

,,Neřekl bych, že jsme byli zaskočení. Asi to vychází ze speciálních pravidel pro turnaj. Kratší hrací doba a méně hráčů. Pro oba týmy musel být zápas náročný. Není jednoduché hrát celý čas agresivní pressing, síly je třeba rozvrhnout."

Jak moc tě mrzí tvá neproměněná šance ve třetí třetině, kdy balonek po tvé trefě tancoval na brankové čáře soupeře a co chybělo k lepšímu zakončení?

,,Je to škoda, místo získání vedení jsme krátce potom sami dostali rozdílový gól. I když si myslím, že moje zakončení nebylo úplně spatné, dva centimetry a míček byl v brance."

Co mohou fanoušci čekat od zítřejšího zápasu proti Polsku?

,,Budeme hrát asi dost do uzavřené obrany, takže cesta bude trpělivost a střelecká aktivita. Půjdeme si jednoznačně pro vítězství. Věřím, že si užijeme nejen hru samotnou, ale i plnou skandující halu."

Další zápas skupiny čeká náš národní tým zítra od 17:30 proti domácímu Polsku.

Dále čtěte