Milan Garčar o nominaci na Světové hry: S odpovědí jsem neváhal!

Český národní tým v termínu od 27.-30.7. čeká účast na Světových hrách 2017 ve Vratislavi. Původně se v nominaci na tuto sportovní akci neobjevil ani jeden sparťan, tento týden však přišla milá otázka pro Milana Garčara z důvodu přetrvávajícího zranění nominovaného Jana Jelínka. ,,Informaci ohledně možné nominace jsem od trenéra dostal v úterý večer a ve středu dopoledne došlo k potvrzení," dodává Garčar.

30. listopad -1
Milan Garčar o nominaci na Světové hry: S odpovědí jsem neváhal!

Ahoj Gary, kdy jsi se o nominaci dozvěděl, váhal jsi s odpovědí, věděl jsi o možné nominaci delší dobu?

,,Ahoj, o možné nominaci jsem se dozvěděl až tento týden v úterý. S odpovědí jsem neváhal, je to jedinečná příležitost být u velice zajímavého projektu, takže na jednoduchou otázku ohledně mé případné účasti jsem odpověděl ano, velice rád se k reprezentaci připojím."  

Jan Jelínek byl nominován jako kapitán, ty ho nahradíš, ujmeš se také kapitánské pásky?

,,Tohle je myslím dost zákeřná otázka, proto mohu jen říct, že to byla jedna z hlavních podmínek směrem k mé účasti. Jsou určitá pravidla, zejména ta věková a ta by se měla respektovat. Uvidíme." :-)

Vedle koho tě uvidíme v obraně?

,,Detailní představu trenérů zatím neznám, ale pravděpodobně se ji dozvím v nadcházejících dnech. Zatím jsme během hovorů řešili jen základní organizační věci. Ještě je relativně dost času ujasnit si herní úkoly a pobavit se o detailech."

Český nároďák čeká v úvodu turnaje silné Finsko, poté se utkáme s domácím Polskem, uvítal by jsi vstup do turnaje proti slabšímu soupeři?

,,Je možná příjemnější se trochu aklimatizovat, začínat se slabším soupeřem, ale alespoň bude tým připravený od začátku. Jde o velice krátkou sportovní akci, není prostor pro nepovedený zápas, zvláště při snaze vybojovat vítězství."

Jakou vidíš šanci na úspěch našeho týmu?

Opravdu velikou. Jen potřebujeme maximálně vytěžit náš potenciál. K soustředění a nasazení určitě pomůže i samotná výjimečnost celé akce.

Gary, díky za rozhovor a budeme držet palce!

Více informací o Světových hrách 2017 najdete ZDE.


Dále čtěte