Luboš Vachuda: Obě děti florbalově i lidsky vyrostly na Spartě!

Luboš Vachuda se k trénování dostal díky svému synovi Martinovi, který na Spartě začínal už v přípravce, Lubošova dcera Katka na Spartě získala skvělé florbalové dovednosti, které nyní zúročuje v ryze ženském týmu Tigers Jižní Město. Luboš si také vyzkoušel, jaké to je, fungovat u mužského ,,A" týmu. Další článek z rubriky Rodiče & Sparta je tu!

Sparta & Rodiče | 30. listopad -1
Luboš Vachuda: Obě děti florbalově i lidsky vyrostly na Spartě!

Ahoj Luboši, první otázka bude nejspíše sahat hodně do historie, jak jsi se dostal do florbalové Sparty a kdy jsi začal s trénováním?

,,K trénování jsem se dostal díky synovi Martinovi, který v roce 2007 začal ve Spartě s florbalem. Posléze mě oslovil tehdejší trenér elévů Michal Kodalík, zda bych mu nevypomohl s tréninky. Slovo dalo slovo a u florbalu jsem dodnes."

Tvoje děti Martin a Katka ve Spartě v podstatě vyrostly, jak se jim nyní daří po florbalové stránce?

,,Obě děti florbalově i lidsky vyrostly ve Spartě, Martin (nyní juniorka) prošel všemi kategoriemi ve Spartě, ale momentálně ze zdravotních důvodů přerušil aktivní kariéru. Kačka (nyní starší žákyně) v současné době hostuje v ryze ženském oddíle Tigers Jižní Město a myslím si, že velmi úspěšně zúročuje naučené sparťanské dovednosti, které získala především pod vedením trenérů Marvise a Kolbiče (Jan Marvánek a Michal Eisenkolb)."

Loni jsi se dokonce objevil na střídačce ,,A" týmu v pozici vedoucího týmu, jaká je to zkušenost pro člověka, který doposud fungoval pouze u mládežnických týmů?

,,Tak především jsem rád a chtěl bych poděkovat Jardovi Berkovi a Vaškovi Culkovi ml., že jsem si tuto roli u mužského týmu mohl vyzkoušet a celou sezonu absolvovat jako jejich vedoucí. Být s hráči a realizačním týmem na zápasech Superligy je zase jiný úhel pohledu na tento sport... Další velká zkušenost, kdy jsem měl možnost poznat, jak vypadá špičkový florbal i v zákulisí a z pohledu střídačky."

Letos budeš působit u týmu juniorů, co od sezony jako asistent trenéra očekáváš?

,,Od letošní sezony očekávám, že budeme hlavně hrát aktivní, důrazný a kombinační florbal, který bude kluky bavit. Důležité je, aby kluci měli radost ze hry a výsledkově doufám, že budeme hodně vysoko."

Ti, kteří tě znají více, vědí, že jsi rozený Slávista, v čem si tě tedy florbalová Sparta tak získala?

,,Jak jistě víš, nejsem sám, kdo fandí Slavii. Jak říkáme s trenérem Kolbičem: Změna je život, ale v srdci to zůstává!"