Sparta nakonec čtvrtá. Podlehla Dalenu 9:6

Ve vypjatém a vyrovnaném utkání o třetí místo vyzvala Sparta švédský Dalen. I přes to že sparťané dvakrát v zápase vedli, vítězství nakonec připadlo Švédům. Sparta se tak na turnaji Bohemia Trophy umístila na čtvrtém místě.

30. listopad -1
Sparta nakonec čtvrtá. Podlehla Dalenu 9:6

Sparta v souboji o bronz narazila na švédský tým IBK Dalen a nezačala vůbec špatně. Byl to ale švédský celek, kdo první udeřil. Už ve 3. minutě se z dorážky prosadil Ludwig Svensson. O minutu později ale bylo vyrovnáno. Sparta se usadila na soupeřově polovině a David Ježek srovnal skóre. Výraznějšího momentu jsme se pak dočkali až v 9. minutě. Na trestnou lavici musel odejít dalenský Svensson za blokování hole, Švédové ovšem zvládli oslabení s přehledem. Utkání se hrálo velmi opatrně, ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu, ta ale nakonec přece jen přišla v 15. minutě. Po krásné přihrávce se z první trefil sparťanský Ondřej Špalek a poslal Spartu do vedení 2:1. V 16. minutě přišla druhá početní výhoda Sparty. Anderson dostal 2 minuty za vysokou hůl. Sparťané začátek přesilovky zvládli dobře, nakonec ale chybovali a po krásné kombinaci vyrovnal ve vlastním oslabení Nystedt. V poslední minutě dostala Sparta třetí početní výhodu, kterou velmi rychle využil Matěj Pruner a Sparta si tak do druhé třetiny odnesla náskok jedné branky.

Druhou třetinu Sparta začala výborně, už po 56 sekundách se prosadil Ondřej Špalek a zvýšil na 4:2. V zápětí ale přišel faul ze strany Sparty a na 2 minuty musel ze hřiště David Čermák. V oslabení Spartu výtečně podržel její brankář Beneš. Na hráčích Sparty byla vidět chuť do hry a byli velice aktivní, Dalen ale oplácel stejnou mincí a bylo se na co dívat. Ve 29. minutě byl vyloučen na 2 minuty Robert Košir za sekání. Hráči Dalenu předvedli krásnou kombinaci a Sebastian Degeryd snížil na 4:3. Netrvalo dlouho a Degeryd si připsal druhý gól a vyrovnal na 4:4. Ve 33. minutě dostal 2 minuty sparťanský Lukáš Ujhely a Dalen opět trestal. Sebastian Degeryd se prosadil na brankovišti a gólem na 5:4 dokonal svůj hattrick. Sparta ovšem nic nevzdala a v 37. minutě se nádhernou střelou zapsal mezi střelce Milan Bína, který srovnal na 5:5. V poslední minutě skvělou střelou vrátil Švédům vedení Viktor Nystedt a Dalen vedl 6:5.

Sparta vstoupila do třetí třetiny hodně rozvážně, ale k ničemu to nevedlo. Naopak ve 42. minutě zvýšil na 7:5 Henrik Sjöström a Dalen odskočil na rozdíl dvou branek. Dalen se dostal do velké pohody a dokázal Spartu zatlačit. Ve 45. minutě se prosadil Markus Lindström a bylo to už o tři branky. Sparťané ovšem odmítli tak lehce kapitulovat a ve 47. minutě pálil přesně Bína, když snížil na 8:6. Oba týmy opět přidali na pohybu, ale brankáři byli neprůstřelní.  Ve velké šanci se ocitl Bína nebo na druhé straně Kronberg, ale ani jeden z nich neuspěl. Dlouhé střelecké mlčení prolomil až poslední minutě zápasu Johan Larsson gólem do prázdné branky a potvrdil tak výhru Dalenu. Sparta odehrála výborné a vyrovnané utkání, třetí místo na turnaji Bohemia Trophy ale nakonec bere IBK Dalen.

Nejlepším hráčem utkání ve sparťanském dresu se stal Milan Bína, za švédský Dalen byl vyhlášen Viktor Nystedt.

ACEMA Sparta Praha - IBK Dalen 6:9

branky: 4. Ježek, 15. Špalek, 20. Pruner, 21. Špalek, 37. Bína, 47. Bína - 3. Svensson, 17. V. Nystedt, 30. Degeryd, 31. Degeryd, 35. Degeryd, 40. Nystedt, 42. Sjöström, 45. Lindström, 60. Larsson, rozhodčí: Matouš Novosad - Jiří Müller, vyloučení: 3:3, využití: 1:2, zásahy brankářů: Beneš 21 - Parsjö Tegnér 18, po třetinách: 3:2, 2:4, 1:3

Dále čtěte