Stíhací jízda nevyšla. Sparťané si zahrají o třetí místo

Ve vyrovnaném a vypjatém utkání Sparta nestačila na Mladou Boleslav. Pražský tým měl v nohách už jeden zápas z dopoledne, ale přesto dokázal se soupeřem držet krok. I přes dramatický závěr si Mladá Boleslav postup pohlídala a Sparta se tak utká o 3. místo zítra ve 12:00.

30. listopad -1
Stíhací jízda nevyšla. Sparťané si zahrají o třetí místo

Sparťané se o postup do finále utkali s Mladou Boleslaví a odehráli druhé utkání v jeden den. A byla to právě Sparta, kdo jako první udeřil. Gól však nebyl uznán kvůli hře vysokou holí. Ve 4. minutě už jsme viděli regulérní branku, bohužel ale z hokejek hráčů Mladé Boleslavi, jmenovitě to byl Jiří Curney a Boleslav vedla 1:0. Sparta hledala odpověď a v 6. minutě se mazaně dostal za obranu Ježek, jeho zakončení ale bylo nepřesné. V 7. minutě už to bylo o dvě branky, ze středu se nekompromisně prosadil Tadeáš Chroust. Boleslav diktovala tempo hry, Sparta se ale snažila aktivně napadat. Hráči Mladé Boleslavi znervóznili a Pruner jim několikrát před brankou zavařil. Následně ale přišel útlum sparťanských hráčů a sparťanský brankář měl plné ruce práce. Sparťanští obránci byli také v jednom kole, ale brzy se začali prosazovat i útočníci a hra se postupně vyrovnala. Do konce třetiny se ale nic významného nestalo a boleslavští uhájili své dvoubrankové vedení.

Úvod druhé třetiny patřil zejména sparťanskému brankáři Eckhardtovi, který předvedl dva skvělé zákroky a držel naděje na postup. Ve 22. minutě se Boleslav dostala do přečíslení, Ježek ale obětavě padl do střely. Sparťané se postupně začínali dostávat do hry, dobře pálil Ujhelyi, v brance Boleslavi ale vládl s ledovým klidem Rytych. Na střelce přišlo suché období, prolomit ho se nepodařilo ani Curneymu, kterého výborným zákrokem vychytal Eckhardt. Po menší roztržce mezi Prunerem a Tadeášem Chroustem přišlo rychlé rozehrání a Tomáš Chroust zvýšil na 3:0. Na to ale našel odpověď sparťanský Kalaš, který po krásné individuální akci mířil přesně a snížil na 3:1. Ve 39. minutě přišel faul mladoboleslavského Petra Novotného a Sparta hrála přesilovku. Do konce třetiny jí ale nevyužila a schovala si 58 vteřin početní výhody na začátek třetiny třetí.

Sparta začala třetí třetinu s jedním hráčem v poli navíc a vytvořila si patřičný tlak, branku ale bohužel nedala. Ve 42. minutě po střetu s Novotným zůstal na hrací ploše ležet v bolestné křeči Kalaš. Nakonec musel opustit hřiště se zavázaným kotníkem a ve zbytku zápasu už se neobjevil. Sparťané potom začali tlačit, dobrou příležitost měl Zouzal, bohužel mu ale střela nesedla. Dlouhé střelecké mlčení prolomil až boleslavský Tadeáš Chroust ve 47. minutě, po krásném blafáku zvýšil na 4:1. O několik sekund později ale přišlo druhé vyloučení na straně domácích, 2 minuty dostal Petr Krzyžanek za sekání. Sparťané bohužel přesilovou hru nevyužili, ale rozhodně jim prospěla. I po jejím skončení si vytvořili mnoho šancí, i když to na gól bohužel nestačilo. V 54. minutě už se ale Sparta dočkala. Jaroslav Jaroš vyzrál na Rytycha a snížil na 4:2. Na konci 54. minuty musel jít zchladit hlavu Tomáš Chroust na 5 minut za hrubost a Sparta hrála třetí přesilovku v zápase. V 57. minutě se konečně podařilo vstřelit kontaktní branku a Milan Garčar snížil na 4:3. Boleslavští hráči znervózněli a začali dělat chyby, sparťané ale netrestali. V 59. minutě naopak překvapil sparťanského brankáře Jan Řehoř a vrátil Mladé Boleslavi dvougólové vedení. Mladá Boleslav si závěr utkání pohlídala a slavila postup do finále, sparťané jí ale rozhodně byli rovnocenným soupeřem.

Nejlepším hráčem Mladé Boleslavi se stal Tadeáš Chroust. Za Spartu byl vyhlášen Milan Garčar.

Technology Florbal MB - ACEMA Sparta Praha 5:3

branky: 4. Curney, 7. Ta. Chroust, 30. To. Chroust, 47. Ta. Chroust, 59. Řehoř - 32. Kalaš, 54. Jaroš, 57. Garčar, rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl, vyloučení: 3:0, využití: 0:1, diváci: 390, zásahy brankářů: Rytych 19 - Eckhardt 19, po třetinách: 2:0, 1:1, 2:2

Dále čtěte