Sparta rozstřílela Langnau! Úřadoval Zouzal

V prvním čtvrtfinálovém utkání turnaje došlo na souboj švýcarského Langnau a pražské Sparty. V prvních dvou třetinách se vedení přelévalo ze strany na stranu, nakonec to ale byla Sparta kdo zápas ovládl. Skvělým výkonem ve třetí třetině se sparťané probojovali do semifinále, kde se utkají s Mladou Boleslaví.

30. listopad -1
Sparta rozstřílela Langnau! Úřadoval Zouzal

Začátek zápasu byl vzhledem k důležitosti utkání velice opatrný, ale i přesto se na gól dlouho nečekalo. Ve 3. minutě se pod horní tyčku prosadil Carlo Engel a Langnau vedlo 1:0. Sparťané více drželi balónek a vytvořili si několik šancí, branka ale nepadla. V 7. minutě byl vyloučen hráč švýcarského celku Kevin Kropf na 2 minuty za hru vysokou holí, sparťanům se ale početní výhodu využít nepodařilo. V 9. minutě nařídíl rozhodčí trestné střílení ve prospěch Langnau, ovšem sparťanský brankář svůj tým podržel. To ale znamenalo dvou minutové vyloučení pro Jana Krejču. To Švýcaři nakonec využili a Yannick Glauser zvýšil na 2:0. Langnau začalo tlačit, ve 14. minutě ale jeho tlak utnul Ondřej Svatoš, když se mu podařilo snížit na 2:1. Pak nastala chvíle brankářů. Nejdříve se v přečíslení předvedl sparťanský Beneš, pak na druhé straně skvěle zasáhl Sigenthaler. V 19. minutě už ale švýcarský brankář kapituloval. Jan Krejča vypálil ze středu a srovnal skóre na 2:2. Konec první třetiny si už oba týmy pohlídaly.

I druhou třetinu začalo lépe Langnau, když se už po dvou minutách hry dostalo znovu do vedení. Náskok 3:2 zařídil Sandro Dominguez. Následně jsme mohli sledovat nádherný florbal z jedné strany na druhou. Sparťané ale museli více zatlačit na soupeře a držet ho na jeho polovině, Langnau ovšem svůj náskok pevně drželo. V 29. minutě se ale přeci jen Spartě podařilo prolomit obranu Švýcarů a Lukáš Ujhelyi srovnal stav utkání na 3:3. Ve 32. minutě zápasu přišel nešťastný moment, když si autor třetí sparťanské branky Uhjelyi srazil balonek do vlastní branky. Langnau tak znovu vedlo o jeden gól. O několik vteřin později se Švýcaři dostali do vedení o dvě branky. Podruhé v zápase mířil přesně Yannick Glauser a zvýšil na 5:3. Sparta se ale nevzdala a v 37. minutě vrátila úder. Marek Zouzal snížil na 5:4 a o 18 sekund později vyrovnal Jaroslav Jaroš. Sparta stihla v poslední minutě dokonat obrat, když se po krásné kombinaci prosadil opět Zouzal.

Sparťe nevyšel ani začátek třetí třetiny a rychle inkasovala. Na 6:6 vyrovnal Stefan Siegenthaler. Dlouho jsme si pak museli počkat na gól, blízko sice byli Bína nebo Košir, ale ani jeden neskóroval. Branka přišla až ve 47. minutě když Marek Zouzal zkompletoval hattrick a poslal Spartu do vedení 7:6. Ve 48. minutě byl vyloučen Simon Flühman a Sparta trestala. Milan Garčar vstřelil premiérový gól ve sparťanském dresu po návratu a zvýšil na 8:6. Za Langnau se pokusil prosadit Aeschlimann, ale skóre zůstalo nezměněné. V 52. minutě si Jaroslav Jaroš vysloužil dvouminutový trest za zdržování hry, Langnau ale přesilovku nevyužilo. V 55. minutě naopak přišel devátý sparťanský gól poté, co se prosadil z protiútoku Krejča. Sparťané si nedali pokoj a v 57. minutě zvyšoval na 10:6 Milan Bína. Langnau v posledních třech minutách zápasu zkusilo své štěstí bez brankáře, branku se jim ale vstřelit nepodařilo a Sparta mohla slavit postup.

Nejlepším hráčem utkání ve sparťanském dresu byl vyhlášen Marek Zouzal, který si připsal 4 body za tři góly a jednu asistenci. Za Langnau byl vyhlášen Yannick Glauser, který vstřelil dvě branky.

ACEMA Sparta Praha - Unihockey Tigers Langnau 10:6

branky: 14. Svatoš, 19. Krejča, 29. Ujhelyi, 37. Zouzal, 37. Jaroš, 40. Zouzal, 47. Zouzal, 48. Garčar, 55. Krejča, 57. Bína - 3. Engel, 11. Glauser, 22. Dominguez, 32. Uhelyi (VG), 33. Glauser, 42. Siegenthaler, rozhodčí: David Kytler - Lukáš Čížek, vyloučení: 2:2, využití: 1:1, diváci: 74, zásahy brankářů: Beneš 14 - Sigenthaler 18, po třetinách: 2:2, 4:3, 4:1

Dále čtěte