Na úvod turnaje nájezdové drama!

Sparťané se poprvé pod taktovkou trenéra Kašpárka představili v prestižním turnaji Bohemia Trophy a hned na úvod turnaje mohli slavit. Cenné vítězství vybojovali po velmi vyrovnaném průběhu zápasu až v nájezdech. Celý zápas ozdobil famózní výkon sparťankého brankáře Jana Eckhardta, který byl nakonec vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

30. listopad -1
Na úvod turnaje nájezdové drama!
Sparťané v prvním duelu poháru Bohemian Trophy vyzvali Pardubice a sparťanští fanoušci už od prvních vteřin vytvořili skvělou atmosféru. Začátek zápasu byl ovšem od obou týmů opatrný, ale po prvních minutách převzala Sparta iniciativu a ve 4. minutě se zrodila první velká šance. Bína ale bohužel minul. Pardubice na to našly nejlepší možnou odpověď a o minutu později otevřel skóre zápasu Michal Janeček. V 7. minutě se jeden z hráčů Pardubic dostal do nebezpečného úniku, skvělého Eckhardta v brance Sparty ovšem ani na dvakrát nepřekonal. Další zajímavé momenty přinesla až 11. minuta kdy se Krejča snažil překvapit brankáře Pardubic, bohužel ale minul. Ve 12. minutě si hráči Pardubic vytvořili po velkém tlaku slibnou šanci, znovu se ale blýskl Eckhardt. Dlouho se pak hrálo nahoru a dolu, až v 15. minutě přišla další šance pardubických hráčů, opět se ovšem předvedl sparťanský muž v masce. V poslední minutě první třetiny přišlo první vyloučení zápasu. Na 2 minuty musel ze hřiště hráč Sparty Ondřej Špalek za nesportovní chování. Pardubice se ovšem do konce první třetiny už k ničemu nedostaly, navzdory početní výhodě.

Druhou třetinu začali lépe sparťané a ve 23. minutě se tak mohli radovat z vyrovnávací branky. Milan Bína tentokrát mířil přesně. Po vyrovnání hra znatelně přitvrdila na obou stranách a bylo se na co dívat, ani jeden z týmu se ovšem nijak výrazně ke vstřelení gólu nepřiblížil. Sparta ale začala hrát velmi aktivně a hráči Pardubic jako kdyby znervóznili. Přicházely chyby v rozehrávce a vše vyústilo v 27. minutě ve vyloučení pardubického Jana Savického, který se provinil sekáním. Sparťané se ovšem po minutě přesilové hry, ve které si vytvořili stabilní tlak, nechali také vyloučit a na 2 minuty musel opustit hřiště Jaroslav Jaroš za blokování hole. Ve 30. minutě se Eckhardt opět předvedl a doslova čaroval ve svém brankovišti. Nejdříve vyrazil míček nad sebe, ten však začal padat do branky, sparťanský brankář ho ale za letu vykopl mimo branku. Střelci se pak na dlouho odmlčeli až do 32. minuty, kdy se prosadil sparťanský útočník Robert Košir a poslal tak Spartu do vedení 2:1. V 17. minutě měl Jan Krejča po krásné kombinaci příležitost poslat Spartu do vedení o dvě branky, ale bohužel minul. V poslední minutě druhé třetiny se ještě do přečíslení dva na jednoho dostali pardubičtí útočníci a Jan Kourek se nemýlil a vyrovnal na 2:2.

V prvních vteřinách třetí třetiny přišla studená sprcha pro sparťanské hráče. Už po 9 vteřinách inkasovali gól z hole Ivo Teichmana a Pardubice vedli 3:2. Sparťané se snažili o rychlou odpověď, ale gól se vstřelit nepodařilo. Ve 44. minutě zápasu přišlo druhé vyloučení na straně Pardubic a Sparta tak dostala šanci srovnat skóre, to se ale nakonec nepovedlo. Sparťané drželi ale i po skončení přesilové hry Pardubice pod tlakem a nakonec sklízeli ovoce. ve 47. minutě se prosadil sparťanský kapitán Daniel Kalaš a srovnal na 3:3. Následovalo další střelecké sucho, podobně jako tomu bylo ve druhé třetině. Nakonec to ale byly Pardubice, kdo se prosadil. V 53. minutě se trefil Václav Oubrecht a poslal Sokol do vedení 4:3. Sparťané se ovšem nevzdali tak snadno a v 55. minutě se po krásném rozebrání obrany Pardubic prosadil Jan Krejča a vyrovnal na 4:4. Následně Sparta několikrát našla oporu ve svém brankáři, který pomohl udržet skóre vyrovnané. Brankář pardubického celku se ovšem také nenechal zahanbit. V posledních dvou minutách zápasu se čekalo na chybu, ale do konce základní hrací doby už gól nepadl. Utkání tedy měly rozhodnout nájezdy.

Nájezdy nabídly velké drama, které se rozhodlo až ve 4. sérii kdy se za Spartu prosadil Ondřej Svatoš. Na straně Pardubic jel čtvrtý nájezd Teichman, ale na Eckhardta recept nenašel. Sparta tak mohla začít slavit svou první výhru na turnaji. Konečný stav utkání - 5:4 po samostatných nájezdech.

Nejlepším hráčem utkání za Sokol Pardubice byl vyhlášen Ivo Teichman a za Spartu výborně chytající Jan Eckhardt.

ACEMA Sparta Praha - Sokol Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech

branky: 23. Bína, 34. Košir, 47. Kalaš, 55. Krejča, 60. Svatoš - 5. Janeček, 40. Kourek, 41. Teichman, 53. Oubrecht, rozhodčí: Dolanský - Sýkora vyloučení: 2:2, využití: 0:0, diváci: 120 zásahy brankářů: Eckhardt 13 - Levinský 16, po třetinách: 0:1, 2:1, 2:2 


Dále čtěte