Při studijním pobytu ve Švédsku jsem hrál ve školním kroužku, říká David Čermák!

David Čermák se na začátku nového roku přesunul za studiem do Švédska, konkrétně do Jönköpingu, kde strávil celý jeden semestr. Florbal zde hrál třikrát týdně, tréninky však vypadaly trošku jinak, než na Spartě.

30. listopad -1
Při studijním pobytu ve Švédsku jsem hrál ve školním kroužku, říká David Čermák!

1) Čau Davide, od začátku ledna jsi se přesunul za studiem do Švédska, konkrétně do Jönköpingu, kde jsi strávil celý jeden semestr. Jak se ti ve florbalové zemi líbilo, měl jsi možnost věnovat se zde florbalu.

,,Ahoj, ve Švédsku se mi líbilo tak moc, že se to těžko popisuje. Celý ten výjezd byl zamýšlen hlavně jako studijní, florbalu jako takovému jsem se věnoval spíše jen okrajově, v tom smyslu, že jsem si chodil zahrát párkrát týdně v rámci školního kroužku. Sice se tam objevilo pár šikovných hráčů, ale srovnávat to s trénováním na Spartě se opravdu nedá."

2) Navštívil jsi nějaké zápasy/tréninky některých švédských týmů?

,,Měl jsem v plánu jít se podívat na superligu Mullsjö, ale nakonec se to nepodařilo. Přestože města od sebe byla vzdálená asi 40 km tak dopravní spojení by mi neumožnilo se po zápase dostat rozumně domů a auto jsem k dispozici neměl."

3) Sledoval jsi loňskou sezónu? Viděl jsi nějaké zápasy naživo? Co by jsi k vývoji sezóny řekl?

,,Sezonu jsem sledoval, klukům jsem držel palce, aby po špatnému začátku sezony to play-off nakonec ještě urvali. Bohužel se to nepodařilo, ale alespoň záchrana se povedla celkem rychle a nebylo nutné se s tím trápit vyloženě dlouho."

4) Nyní už trénuješ s ,,A" týmem, co říkáš na trenérské změny, posilu v kádru Milana Garčara?

,,Pro mě je zatím těžké nějak soudit, zatím jsem zpět něco málo přes týden a tréninků bylo pouze pár. Osobně vnímám změny pozitivně, Milan je ve florbale velká osobnost a věřím, že nám to v mnoha ohledech pomůže. Po odchodu několika starších hráčů bude rozhodně takový hráč potřeba. S Kašpim (trenér ,,A" týmu Ondřej Kašpárek) se znám z doby, kdy jsme spolu hráli, jaký bude trenér se, ale budu ještě muset nechat překvapit, jak jsem řekl, jsem tu zatím teprve chvíli a momentálně trénujeme více kondici."

5) Chyběl ti florbal v takovém množství, jako ho máš v Praze, těšíš se na novou sezónu?

,,Popravdě zpočátku mi to až tak nechybělo, bylo o nás postaráno takovým způsobem, že jsme nedostali příležitost se nudit a později jsem si chodil zahrát dvakrát až třikrát týdně, takže až tak moc mi to nechybělo. Navíc bylo poměrně příjemné na nějakou dobu lehce zvolnit. Každopádně teď když jsem zpět v Praze, tak je situace trošku jiná a jsem rád, že mohu chodit trénovat a že mám o zábavu postaráno. Na sezonu se samozřejmě těším, kdo taky ne?" :-)