Na říjnový turnaj Umeå Floorball Festival se mládežnické týmy vypraví leteckým speciálem!

Tradiční říjnový turnaj ve švédském florbalovém městě Umeå, který se v letošním roce odehraje v termínu 6. - 8. října 2017, bude opět se sparťanskou účastí. Po třech ročnících absolvovaných při dlouhých cestách autobusem přichází unikátní klubový projekt - turnajový letecký speciál.

30. listopad -1
Na říjnový turnaj Umeå Floorball Festival se mládežnické týmy vypraví leteckým speciálem!

Turnaj Umeå Floorball Festival, který každoročně pořádá světoznámý klub IBK Dalen, bude letos opět s českou účastí. Novinkou pro rok 2017 je vypravení florbalového speciálu Praha - Umeå, který celou cestu výrazně zkrátí a také nabídne mládežnickým florbalistům skvělou možnost cestovat za mezinárodními zápasy mnohem pohodlněji. Celý turnaj tak proběhne ve výrazně pohodovém duchu s minimem ztráty času. Letecký speciál vyrazí na přímou linku Praha - Umeå během čtvrtečního dopoledne a cesta zabere lehce přes dvě hodiny. Během prvního dne se mládežnické týmy seznámí s městem, ubytují a mohou absolvovat trénink, kde se přidají hvězdy místního klubu IBK Dalen. Pro trenéry je zase připraveno podvečerní shlédnutí tréninku místního superligového klubu, kde hrají například 2 švédští reprezentanti, útočník Johan Svahn a golman Mans Parsjö Tégner, kteří oba budou reprezentovat Tre Kronor na blížících se World Games ve Wroclavi. Ikonou klubu je norská florbalová legenda Ketil Kronberg. Během pátku týmy mohou absolvovat dopolední trénink a kolem poledne se rozjíždí napříč celým městem florbalový turnaj, který vrcholí během nedělního odpoledne. Velkým zpestřením všech účastníků bude chystaný zápas švédské superligy mezi domácím IBK Dalen a Storvretou, který se pravděpodobně uskuteční během sobotního podvečera. Nedělní návrat bude v podvečerních hodinách zpět do ČR. 

"Spolupráce s klubem IBK Dalen trvá již několik let a tento turnaj je pouze jedním z mnoha společných projektů mezi Spartou a švédským velkoklubem. Vždy byla hlavní překážkou veškeré spolupráce zejména vzdálenost. To se nám pro tento mládežnický turnaj podařilo překonat. Na tomto projektu jsme začali pracovat na přelomu roku 2015-2016 a po roce a půl jsem rád, že to máme konečně připravené. Věřím, že si to všichni užijí, pro někoho možná půjde o první cesty letadlem za sportem a nebo možná vůbec v životě. Hlavní je, aby turnaj proběhl ke spokojenosti dětí a aby vše probíhalo v příjemné atmosféře, což věřím, že se povede", dodává k realizaci letecké přepravy sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka. 

Na turnaj však neodcestují pouze týmy Sparty, ale také oddíly z okolních florbalových klubů. Letecká výprava na sever bude zahrnovat také týmy z Technology Florbal MB, Sokol Pardubice, Black Angels a FBC Kutná Hora. "Je samozřejmé, aby se mohl takový projekt realizovat, bylo zapotřebí naplnit celou kapacitu letadla. Tady bych rád poděkoval všem manažerům ze zmíněných klubů za spolupráci. Také velký dík zaslouží prezident Sparty pan Jiří Krejča za komunikaci s leteckou společností a možnost realizovat celou myšlenku. Celý projekt si vyzkoušíme a pokud bude chuť a zájem pokračovat, tak bychom rádi tuto možnost nabídli zase dalším týmům, uvidíme, necháváme to otevřené", doplňuje Berka. 

Za oddíl Sparty na turnaj odcestují týmy starších a mladších žáků a sparťanskou výpravu zastřeší Dan Wertheim.