Starší žákyně na NisaOpen 2017 stříbrné, dorostenky sbíraly zkušenosti!

Na druhý turnus libereckého turnaje NisaOpen sparťanky vyrazily hned ve dvou družstvech. Tým starších žákyň z pozice outsidera vybojoval stříbro, dorostenky sehrály vyrovnané zápasy se silnými soupeři a postup do play-off jim utekl o jedno místo.

30. listopad -1
Starší žákyně na NisaOpen 2017 stříbrné, dorostenky sbíraly zkušenosti!

V pátek 2. června se sparťanská dívčí výprava vydala na svůj první letní turnaj. Starší žákyně čekala velká neznámá – poprvé velký turnaj, systém 5+1, hra na velkém hřišti. Velmi mladý tým dorostenek doplněný pak právě o některé starší žákyně si měl příležitost vyzkoušet atmosféru zápasů s mistryněmi republiky i zahraničním družstvem korunovaným reprezentantkami a nutno říci, že se v silné konkurenci rozhodně neztratil.

Turnaj odstartoval páteční ranní zápas starších žákyň proti Spartaku Smržovka doplněnému o chodovské hráčky. Na hráčkách byla však znát nervozita a velká neznámá v podobě herního systému 5+1 a přes spousty šancí v našem podání skončil zápas 0:0. Je však nutno vyzdvihnout výkon obrany a brankářky, které ani soupeřkám nedovolily korekci skóre. Druhý zápas holky čekal tým kadaňských Katů, ve kterém si již body sebrat nenechaly a pohlídaly si výhru 3:1. Dorostenky sehrály zápasy až v odpoledních hodinách. Nejprve se postavily proti celku FBC Dobré a s přehledem vyhrály 4:0, večer je však čekal polský celek Puks Trzebinia s polskými juniorskými reprezentantkami, kterým podlehly shodným výsledkem, přesto však podaly velmi dobrý výkon.

Druhý den nás čekalo velké množství zápasů s přesuny mezi halami a pro hráčky nastupující za obě kategorie to znamenalo 5 zápasů za den, nutno říct, že to zvládly opravdu skvěle. Holky pokračovaly ve skvělých výkonech z prvního dne. Starší žákyně narazily nejprve na Pitbulačky Kolín, které porazily 2:0, poté se utkaly s týmy Turnova a FbŠ Bohemians, kde se však body snad i kvůli narůstající únavě nepodařilo získat. Dorostenky nejprve předvedly výborný bojovný výkon proti Orlicku-Třebovsku, kdy vyhrály 4:1 a později je čekal letošní mistr dorostenecké ligy z Liberce. Nutno říci, že i přes nepříznivý výsledek první třetiny holky bojovaly a ve druhé třetině již neinkasovaly jedinou branku. Bohužel ze skupiny letos kvůli zkrácenému play-off postupovaly pouze 2 týmy a dorostenky se tak musely s turnajem rozloučit. Sobotní večer si starší žákyně a některé dorostenky zpříjemnily výletem do Aquaparku Babylon.

V neděli čekal starší žákyně poslední turnaj skupiny a případné play-off. Proti polskému celku se podařilo uhrát pouze remízu 2:2 a my tak byly nuceny čekat na výsledky celé skupiny. Nakonec se zrodil postup z posledního možného 4. místa a nás čekalo semifinále proti celku Turnova, kterému jsme měli rozhodně co vracet. Vidina medailí holky hnala dopředu, v utkání bojovaly, jak jen šlo a nakonec ubojovaly výhru 4:3 (nutno říci, že 2 branky vstřelil soupeř až v poslední minutě, druhou při hře v 6).

Ve finále jsme narazily opět na Fbš Bohemians, na které nám bohužel už nestačily síly a podlehly jsme 2:4. Nutno ale říct, že tlak z naší strany byl do poslední minuty, nikdo se nevzdával. I přes výsledek nakonec všechny emoce překryla radost z medailové pozice, pro většinu úplně první získané medaile. Nejlepší hráčkou kategorie pak byla vyhlášena naše Brankářka Majda Valentová!

Za turnaj bych chtěla poděkovat rodičům za podporu, pomoc s dopravou a převozy. Také kolegům Honzovi a Honzovi, kteří mě v tom letos opět nenechali, ale hlavně našim holkám – za to, jak bojovaly každou minutu i přes únavu, za to, jakou skvělou partu dokázaly vytvořit a taky za to, jakou obrovskou cestu jsme spolu ušly od září, a to nejen po florbalové cestě.

Díky, příští sezónu znovu a ještě o něco lépe!

MH