Muži zvítězili na turnaji HDT CUP v Karlových Varech!

Víkendový turnaj HDT CUP v Karlových Varech proběhl úspěšně. Perfektně zorganizovaný turnaj ovládli muži ACEMA Sparta Praha, když oplatili domácím hostitelům skupinovou porážku a ve finále turnaje zvítězili 5:4. Úspěšní byli nakonec také junioři, kteří se v konkurenci mužských týmů umístili po vyrovnaných bitvách na cenném 5. místě celého turnaje.

30. listopad -1
Muži zvítězili na turnaji HDT CUP v Karlových Varech!

První letní akce superligového týmu skončila na jedničku. I v okleštené sestavě vinou zranění a reprezentační přestávky muži ovládli již 9. ročník tradičního karlovarského turnaje. Ve skupinové fázi muži ve vyrovnaném utkání podlehli domácím Hurikánům, poté si však nejpovedenějším výkonem na turnaji doslova smlsli na juniorském týmu Sparty ve čtvrtfinále, v semifinále udolali Black Angels 4:2 a ve finále oplatili karlovarským Hurikánům prohru ze skupiny a zvítězili 5:4. 

Vedle florbalové části absolvovali muži také týmový program. Páteční večer byl ve znamení nočního sjezdu řeky Teplé, což činilo zejména mladším členům sparťanského áčka nečekané problémy. Sobotní večer byl ve znamení společného sledování finálového utkání fotbalové Ligy mistrů. "Turnaj do puntíku splnil veškeré naše očekávání. Byl náročný, výborně zorganizovaný, odvážíme si z Karlových Varů vítězství a celkově to hodnotíme jako výborný vstup do sezóny jak výsledkově, tak po stránce teambuildgové," dodal k turnaji asistent trenéra Radek Skalička. 


Jako zpestření letní přípravy vyrazili na turnaj do Karlových Varů také sparťanští junioři. První skupinové utkání výsledkově nezvládli a podlehli prvoligovému týmu Black Angels 4:5 Výkon ve druhé polovině zápasu však dával tušit, že pouze do počtu na turnaji mladí sparťané nebudou. První vítězství pro nově se tvořící juniorský tým pro nadcházející sezónu se urodilo v zápase s FBC DDM Kati Kadaň, kterou junioři porazili 7:5. V posledním skupinovém utkání podlehli po vyrovnané bitvě nováčkovi první ligy Florbal Chomutov 3:6. V nekompromisním čtvrtfinále narazili junioři ve sparťanském duelu na kolegy z "A" týmu, kteří nenechali nic náhodě a ukázali směr, kterým mladíci mohou ve svém vývoji kráčet dál. Přesto je prohra 15:0 po velmi aktivním zápasu hodně krutá. V zápase o celkové páté místo na turnaji však dokázali junioři Sparty opět zabrat a po samostatných nájezdech porazit v repríze skupinového zápasu Florbal Chomutov 3:2. Kapitán juniorského týmu Jan Lang k turnaji řekl: "Na turnaji se nám moc líbilo. Měli jsme super zázemí a díky hře proti mužským týmům jsme mohli pracovat na mnoha aspektech hry. Před turnajem jsme neměli žádná očekávání, ale v průběhu HDT CUPU se ukázalo, že když na sobě budeme pracovat, může to být více než dobré. Navíc se nám podařilo také stmelit partu, což je do sezóny super."

Program a výsledky: 

Pátek:

ACEMA Sparta Praha vs. Panthers Praha 3:2

ACEMA Sparta Praha U21 vs. Black Angels 4:5

Sobota:

ACEMA Sparta Praha U21 vs. FBC Kati Kadaň 7:5

ACEMA Sparta Praha vs. Hurrican Karlovy Vary 5:6

ACEMA Sparta Praha U21 vs. Florbal Chomutov 3:6

ACEMA Sparta Praha vs. Karlovarský kraj U20 19:1

ACEMA Sparta Praha vs. ACEMA Sparta Praha U21 15:0

Neděle: 

semifinále: ACEMA Sparta Praha vs. Black Angels 4:2

o 5. misto: ACEMA Sparta Praha U21 vs. Florbal Chomutov 3:2 sn

finále: ACEMA Sparta Praha vs. Hurrican Karlovy Vary 5:4

Celkové pořadí turnaje HDT CUP v Karlových Varech:

1. ACEMA Sparta Praha 2. FB Hurrican Karlovy Vary 3. Panthers Praha 4. Black Angels 5. ACEMA Sparta Praha U21 6. Florbal Chomutov 7. FBC DDM Kati Kadaň 8. Karlovarský kraj U20

Dále čtěte