Muži absolvují první letní akci! Na 9. ročníku HDT CUPu v Karlových Varech startují také junioři!

První červnový víkend je v kabině "A" týmu ve znamení první týmové akce před sezónou 2017/2018. V partnerských Karlových Varech probíhá 9. ročník mužského turnaje HDT Cup, kterého se účastní celkem 8 týmů. Pro mužské áčko se jedná o první akci pod novým trenérským vedením. Nabrat zkušenosti při kontaktu s mužskými týmy odcestovali také junioři.

2. červen 2017
Muži absolvují první letní akci! Na 9. ročníku HDT CUPu v Karlových Varech startují také junioři!

Turnaje HDT CUP se účastní celkem 8 týmů rozdělených do dvou čtyřčlených skupin. Celá akce má pro mužský tým charakter florbalového turnaje spojeného s teambuildingovými aktivitami. Muže čeká ve volných chvílích noční sjezd řeky Teplé a další prvky pro stmelení kolektivu. "Turnaj bereme jako úvodní herní a týmovou přípravu před sezónou, zároveň máme v plánu teambuildingové akce pro utužení party. Karlovarský turnaj bereme jako skvělou příležitost osahat po pauze hokejku a stmelit partu", říká hlavní trenér Ondřej Kašpárek. 

Sestava týmu však vzhledem k netradičnímu termínu není zdaleka stoprocentní. Reprezentanti Garčar se Svatošem se účastní reprezentačního soustředění pod finským trenérem Kettunenem, Luka Časar se po operaci kolene připravuje individuálně, tréninkové zranění si přivodil v posledních dnech před turnajem Michal Kareš. Pracovní důvody nepustili do turnaje Davida Ježka a čerstvý bronzový medailista z letošního MS juniorů ve Švédsku Jan Krejča se naplno připojí k týmu po víkendu. Studijní pobyty Erasmus ještě dokončuji obránci Čermák a Koščo, kteří Spartě chyběli již během druhé poloviny sezóny 2016/2017. Do přípravy k následující sezóně nenastoupili obránci Vrána s Kadochem a také Martin Rebro

Sestava "A" týmu pro HDT CUP:
Beneš, Eckhardt - Marvánek, Kalaš, Zeman, Kozdera - Zouzal, Pruner, Jaroš, Košir, Špalek, Bína

Na turnaji také startuje juniorský tým po vedení Jaroslava Berky a Lubomíra Vachudy. Pro mladé naděje Sparty se jedná o možnost načerpat zkušenosti proti mužským týmům z první a Národní ligy. "Tuto možnost jsme uvítali a neváhali jsme. Pro kluky je to obrovská studnice zkušeností a záleží jenom na nich, co vše si ze hry proti mužům odnesou", přibližuje záměr odvést juniorský tým do Karlových Varů hlavní trenér sparťanské U19 Jaroslav Berka. 

Sestava juniorů pro HDT CUP:

Zítka, Čermák - Horák, Veselý, Riley, Ždárský, Veber, Špaček - Linhart, Lang, Hurt, Kavan, Kovařík, Tlapa P., Pergler, Mutinský, Wald

Program a vysledky: 

Patek:

Acema Sparta Praha vs. Panthers Praha 3:2

Acema Sparta Praha U21 vs. Black Angels 4:5

Sobota:

Acema Sparta Praha U21 vs. FBC Kati Kadan 7:5

Acema Sparta Praha vs. Hurrican Karlovy Vary 5:6

Acema Sparta Praha U21 vs. Florbal Chomutov 3:6

Acema Sparta Praha vs. Karlovarsky kraj U20 19:1

Acema Sparta Praha vs. Acema Sparta Praha U21 15:0

Neděle: 

semifinále: Acema Sparta Praha vs. Black Angels 4:2

o 5. misto: Acema Sparta Praha U21 vs. Florbal Chomutov 3:2 sn

finále: Acema Sparta Praha vs. Hurrican Karlovy Vary 5:4

Dále čtěte