Zářili také elévové, kteří po nervydrásajícím finále vyhráli Tatran Cup!

Tohle byl sparťanský víkend! Kromě přípravky, která ovládla Nisa Open v Liberci, dosáhli skvělého úspěchu i elévové, kteří uspěli na silně obsazeném Tatran Cupu v Praze. V elektrizujícím finále porazili Znojmo 3:1, ale byly to pořádné nervy. Kluci ukázali velkou bojovnost a na konci si mohli užívat euforie a popíjet dětské šampaňské...

30. listopad -1
Zářili také elévové, kteří po nervydrásajícím finále vyhráli Tatran Cup!

Rodiče na tribuně mačkali palce, někteří si možná i nervozitou museli kousat nehty. Sledovali strhující finálovou bitvu, která spojila opravdu ty nejlepší týmy. Spartu a Znojmo. Naši elévové se dostali do vedení, ale soupeř se nevzdával. Byl to boj. Naprosto skvělé vyvrcholení celého turnaje. ,,Měli jsme obrovskou chuť hrát a bojovat do samého konce, což ve finálových utkáních bylo rozhodující," pochválil mužstvo trenér O. J. Thompson.

V závěrečných vteřinách to byla podívaná jen pro silné nátury. Sparta vedla 2:1, soupeř se ale snažil srovnat, tlačil, takže musel přijít obranný zákrok. A po něm neúprosný verdikt. Nájezd! Kluci se chytili kolem ramen a energii na dálku poslali gólmanovi Filipovi Bobošovi, který nájezd chytil! Stejně jako před ním v první půlce Pepa Krejča, tak i on předvedl super výkon a spoluhráče hodně podržel.

Kluci, vybaveni sparťanskými vlaječkami na tvářích, na něho v euforii naskákali, což rozhodčí necitlivě posoudil jako zdržování, takže Sparta hrála oslabení. Byly to infarktové momenty pro sparťanské barvy. Ale díky velké bojovnosti a srdnatosti vítězství naši elévové uhájili. A po zásluze dostávali na krk zlaté medaile. A potom se mohli i pomazlit s pohárem. Jak už to u sportu bývá, na druhé straně elévů se objevily i slzy... Ale ani soupeř se rozhodně neměl za co stydět. Bylo to skvělé finále. ,,Do turnaje jsme vstoupili s vědomím, že jsme hráli celý rok soutěže 3+1 na malém hřišti, a že zvyknout si na velké hřiště a systém 5+1 bude nějaký ten zápas trvat. Snažili jsme se tedy po celou dobu pracovat na opravdových základech hry 5 na 5, což se vesměs dařilo. K tomu nám pomohla herní pohoda z prvních utkání. Ve hře se projevovala hlavně naše individuální technická dovednost, kreativita, schopnost hráčů přemýšlet o hře, pracovat s prostorem a vyhrávat osobní souboje," dodal trenér O. J. Thompson.

Kluci se skvěle doplňovali, bylo znát, že si před turnajem vyzkoušeli i přátelské zápasy. Už při nich vytvořili výbornou partu, která je potom dotáhla až k zaslouženému triumfu na prestižním turnaji. A ke zlatým medailím.

Výsledky:

Sparta - Black Angels 8:1

Sparta - Plzeň 8:0

Čtvrtfinále:

Sparta - Pardubice 8:4

Semifinále

Sparta - Black Angels 6:4

Finále

Sparta - Znojmo 3:1

Sestava týmu Acema Sparta Praha

Filip Boboš (G), Josef Krejča (G)

Jan Krejča, Jakub Slávek, Vojta Třešňák, Adam Kos, Jan Urych, David Janda, Štěpán Indra, Ondřej Hůla, Michal Engerer, Michael Wertheim, Jonáš Hoffman, David Rozhon, Šimon Sedláček, Adam Roháč, Lukáš Mitera

Trenéři:

O. J. Thompson, Jan Pauček