To byla jízda! Přípravka ovládla turnaj Nisa Open v Liberci!

V termínu 26.-28. května proběhl v Liberci oblíbený mládežnický turnaj Nisa Open 2017. Sparta na tento turnaj vyslala celkem pět týmů - jeden tým přípravky mini, dva týmy přípravky, jeden tým elévů a jeden dívčí tým elévek, který startoval v kategorii přípravka. V tomto článku vám přiblížíme průběh turnaje přípravky a přípravky mini. Byla to jízda!

30. listopad -1
To byla jízda! Přípravka ovládla turnaj Nisa Open v Liberci!

Nejmenší sparťani z přípravky se na turnaj opravdu těšili a podle toho to také vypadalo. Tým Blue byl tvořen hráči ročníků 2008, kteří za tuto sezónu posbírali mnoho zkušeností na podobných turnajích a očekávalo se, že v zápasech budou často favority. Tým Yellow byl tvořen z velké většiny hráči ročníku 2009, kteří v první řadě přijeli na turnaj posbírat zkušenosti a nic jim tak nebránilo překvapit často i starší soupeře. Tým přípravky mini byl z velké části tvořen hráčkami, v týmu se vyskytli pouze dva kluci, Petr Kárník zaujal svými nečekanými zákroky v bráně a celý tým zdobil nejmladší hráč turnaje - pětiletý Matouš Okleštěk, který šokoval nejednoho diváka v hale.

Tým Yellow odehrál celkem osm zápasů ve skupině, kde narazil i na starší soupeře, kteří ukazovali rychlejší tempo hry a sparťané poznávali, jak vypadá zápasové nasazení. Po celou dobu turnaje však ukazovali, že mají chuť učit se a zápas od zápasu se zlepšovat. Když narazili na stejně staré soupeře, ukazovali parádní hru, ukázali, jak se střílí góly a celkem z osmi zápasů slavili hned tři výhry a jednu remízu s pražským týmem FBŠ Bohemians. 

Sestava: Matěj Kotáb (G), Jakub Goldschmied, Ondra Hrdlička, Prokop Ucháč, Šimon Švehlík, Oliver Latka


Tým Blue prošel skupinu bez ztráty jediného bodu, často svým soupeřům přidělil slušný počet branek, jediný tým ve skupině nadějné sparťany překvapil a to tým z Mladé Boleslavi - FA přípravka, ale i tento zápas sparťané zvládli a zvítězili 9:8. Po odehrané skupině následovalo nedělní play-off. V prvním zápase jsme viděli derby Sparta vs. Slavie z Plzně, sparťané navázali na výkon ve skupině a Slavii nadělili celkem osm branek, pouze jedna střela prošla za záda Daniela Čaneckého. Za necelou hodinku následovalo semifinále, v tomto zápase Spartu čekal tým z Kunratic - FBC Start98. Zápas byl velmi vyrovnaný, chuť sparťanů zvítězit šokovala i samotné trenéry, konečný výsledek 5:3 pro Spartu a následovalo finále! Soupeřem Sparty se ve finále stal tým Black Angels, sparťané dobře přečetli hru soupeře, který pouze nahazoval dlouhé balony na půlku Sparty a snažil se dorážet. Sparťané ovládli i poslední zápas v poměru 4:2 a mohli tak slavit další vítězství na turnaji! 

Sestava: Daniel Čanecký (G), Daniel Večl, Vojtěch Starý, Andrej Hradecký, Tadeáš Boucník, Martin Břeský, Jan Jašków


Tým přípravky mini tvořil skvělou partu, která dokázala zaujmout spoustu diváků v hale. Tým pěti dívek doplnili dva sparťanští bojovníci a turnaj mohl začít! V základní skupině sparťanky a sparťané prohráli pouze jedno utkání. V čtvrtfinále sparťanský tým čekal tým Black Angels, toto utkání nejmenší sparťánci dokázali otočit a v semifinále Spartu čekal Litvínov, který měl v týmu opravdu šikovné a rychlé hráče a ukázalo se to i v našem zápase. Litvínov slavil postup do finále, když Spartu porazil 7:3. Sparťánci se připravili na poslední zápas o třetí místo, kde potkali Slavii z Plzně, tento zápas vyhráli přesvědčivě 7:0 a na krk si nejmladší sparťané pověsili bronzové medaile!

Sestava: Mia Šestáková, Adélka Trojášková, Anička Miterová, Mája Dryáková, Nela Strouhová, Petr Kárník, Matouš Okleštěk